Kijev orosz tábornokok listáját küldte el Washingtonnak – már 200 ezer orosz katonát vélnek látni Donbászban

Az SZBU jelentése szerint öt orosz tábornok irányítja a donbásszi felkelőket – írja a Lenta a Bloomberg július másodikai cikkére hivatkozva.

A jelentés szerint az LNR felkelőit Oleg Cekov, Szergej Kuzovljev és Roman Sadrin vezérőrnagyok irányítják. A donyecki felkelőket pedig Valerij Szolodcsuk és Alekszej Zavizion. A jelentésben szerepel még Anatolij Barankevics ezredes neve is, de állítólag csak az LNR katonáinak felkészítésében csak tanácsadói tisztséget lát el.

Hírdetés

Az SZBU jelentése szerint Ukrajna dél-keleti területein 15 orosz taktikai harci kötelék tartózkodik, amelyek létszáma majdnem kilencezret tesz ki. Az NTV csatorna szerint Petro Porosenko június harmincadikán azt állította, hogy 200 ezer orosz katona van Ukrajna délkeleti részén, miközben egy hónappal ezelőtt csak 40 ezer orosz katonáról beszélt.

Ukrajna és az Amerikai Egyesült Államok kormánya folyamatosan azzal vádolja Oroszországot, hogy intervenciót hajtott végre és támogatja a donbásszi felkelőket. Az oroszok tagadják a vádakat.

(Kárpáthír.com)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »