Kijev most azzal próbálja győzködni Orbánt, hogy ha ők elesnek, Putyin minket is megtámad

Kijev most azzal próbálja győzködni Orbánt, hogy ha ők elesnek, Putyin minket is megtámad

„Magyarország miniszterelnökének nyilatkozatai az orosz agressziónak ellenálló Ukrajna és az ukrán nép megrögzött lenézéséről, valamint saját politikai rövidlátásáról tanúskodnak” – áll az ukrajnai külügyminisztérium nyilatkozatában, amelyet úgy folytatnak, hogy szerintük „Ukrajna háborús veresége, amelyet Orbán Viktor közvetve szorgalmaz, az orosz agresszió közvetlen veszélyével járna Magyarország és a magyarok számára” – írja az Index.

Hírdetés

A magyar vezető tegye fel magának a kérdést, hogy békét akar-e. Ha a válasz igen, akkor fel kell használnia szoros kapcsolatait Moszkvával, hogy szűnjön meg az Ukrajna elleni agresszió, és vonják ki az orosz csapatokat az országból – zárják a rövid nyilatkozatukat.

Orbán Viktor ugyanakkor mind a Magyar Nemzetnek adott interjújában, mind az év végi nemzetközi sajtótájékoztatón hangsúlyozta: „Ukrajna szuverén állam, azt a döntést, hogy mikor és miért harcolnak, az ukránoknak kell meghozniuk. Nekünk abban van döntési helyzetünk, hogy milyen mértékben támogatjuk őket. Magyarország úgy döntött, hogy miután ez a háború nem a mi háborúnk, a magyar nemzeti érdekeket szem előtt tartva Ukrajnának humanitárius segítséget nyújtunk.”

Továbbá rendszeresen és többször is hangsúlyozta több kormánytaghoz hasonlóan, hogy egyértelműen az oroszok az agresszorok, ám Amerika felelősségében sem kertel: „Ukrajna csak addig tud harcolni, amíg az Egyesült Államok támogatja pénzzel és fegyverrel. Ha az amerikaiak békét akarnak, akkor béke lesz” – áll az év végi interjújában.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »