Kijev már a teljes sötétségre készül

Kijev már a teljes sötétségre készül

A kijevi főpolgármester különböző forgatókönyvekkel készül arra az esetre, ha az infrastruktúrát ért orosz rakétacsapások következtében teljes áramszünet fordulna elő a fővárosban. David Arahamija kormánypárti frakcióvezető után Volodimir Zelenszkij államfő is felszólította az ukránokat, hogy készüljenek fel az újabb orosz rakétacsapásokra, tartalékoljanak élelmet, vizet, gyógyszert.

Amíg vannak rakétáik, addig nem fognak megnyugodni. A most kezdődő hét ugyanolyan nehéz lehet, mint az elmúlt hét – mondta az elnök vasárnap esti videóbeszédében.  Az ukrán állami hálózatüzemeltető közölte, hogy továbbra is korlátozni kénytelenek az energiafogyasztást.

Hírdetés

Vitalij Klicsko kijevi városvezető szerint az áramkimaradások tavaszig eltarthatnak. Akárcsak országszerte, úgy Kijevben is melegedőközpontokat nyitnak az áram nélkül maradtak számára.

A hatóságok különböző forgatókönyvekkel készülnek arra az esetre, ha az újabb orosz rakétacsapások következtében teljes áramszünet fordulna elő a fővárosban. Ugyanakkor Klicsko megismételte, reményei szerint nem lesz szükség tömeges evakuálásra Kijevben, bár nem zárta ki, hogy néhány embernek ideiglenesen a külvárosokba kell költöznie, hogy fűtéshez és vízhez juthassanak.

Kiszo.net


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »