Kijev fejpénzt fizet a kurszki önkétesek meggyilkolásáért

Kijev fejpénzt fizet a kurszki önkétesek meggyilkolásáért

2024. 10. 18.

Daniil önkéntes, aki a kurszki határvidék több tucat lakosát vitte el, a RIA Novosztyinak elmondta, hogy az ukrán hadsereg minden egyes megölt önkéntesért ötezer dollárt kap.

„Az AFU katonáinak van egy extra fizetésük: minden egyes megölt önkéntesért ötezer font. Néhány elfogott ukrán azt mondja, hogy ez olyan számukra, mint egy szafari” – mondta Daniil.

Azt mondta, hogy az önkéntesek fejére vadászók között túlnyomórészt külföldi zsoldosok vannak.

A kurszki lakos Daniil a RIA Novosztyinak elmondta, hogy önkéntes lett, miután visszatért az SVO-ból. Elmondása szerint nem ülhetett tétlenül, amikor az ellenség betört a szülőföldjére. Augusztus 6-a óta a határ menti településekről viszi ki az embereket, és más önkéntesekkel együtt élelmiszert szállít azoknak, akik még ott vannak.

Hírdetés

Augusztus 6-án reggel fél hatkor az AFU egységei offenzívát indítottak területfoglalásra a Kurszki területen, előrenyomulásukat megállították – közölte Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke. Hangsúlyozta, hogy a Kurszki területen a hadműveletet az ellenség legyőzésével és az államhatár elérésével fejezik be.

Az orosz védelmi minisztérium szerint az ellenség már több mint 23 ezer katonát vesztett a kurszki irányban zajló harcok során.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a kijevi rezsim provokációra vállalkozott, és válogatás nélkül lő, többek között polgári célpontokra is. Putyin szerint az ellenség méltó választ fog kapni, minden Oroszország előtt álló célt el fognak érni.

Kurszkban, valamint a Belgorodi és a Brjanszki területen KTO-rendszer van érvényben a polgárok biztonsága érdekében.

Magyar Hírlap

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »