Kihirdették az alkotó- és rajzpályázat eredményét a Szeged-Csanádi Egyházmegyében

Kihirdették az alkotó- és rajzpályázat eredményét a Szeged-Csanádi Egyházmegyében

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Irodája ebben a tanévben is alkotópályázatot hirdetett általános és középiskolás tanulók számára. A pályázat témája Szent József életének, atyai példájának, szellemiségének ábrázolása volt. A Patris corde (Atyai szívvel) című pályázatra az alkotások beérkezésének határideje október 22-e volt, a díjkiosztó november 5-én online zajlott.

Ferenc pápa e szavakkal jellemzi Szent Józsefet Patris corde (Atyai szívvel) kezdetű apostoli levelében: szerető, gyöngéd apa, engedelmes és befogadó Isten akaratával szemben. Bátran kreatív, munkás, aki mindig árnyékban marad.

A kateketikai iroda pályázatára olyan pályamunkákat vártak, amelyek bemutatják Szent Józsefet, az atyai értékeket és az Egyház atyai arcát. A versenyen a Szeged-Csanádi Egyházmegye területén működő oktatási intézményben hitoktatásban részesülő tanulók vehettek részt. A rajzpályázaton bármilyen anyag, illetve technika felhasználásával lehetett indulni.

A beérkezett alkotások értékelésénél figyelembe vették a témaválasztást, a pályamunkák kivitelezését, azok kidolgozottságát, az ábrázolás kreativitását, az Egyház tanítását megjelenítő szemléletmódot, valamint az elkészült munkák önállóságát is.

Hírdetés

A rajzpályázat és az írásbeli pályaművek első három helyezettje könyvjutalomban és szegedi élménynapban részesül.

A díjazottak névsora ITT olvasható.

Forrás és illusztráció: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »