Kihirdették a Minden szava arany videós pályázat eredményeit

Kihirdették a Minden szava arany videós pályázat eredményeit

Kihirdették a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által decemberben meghirdetett Minden szava arany című videós pályázat eredményeit. A fődíjat egy erdélyi és két magyarországi alkotás nyerte.

Az eredményhirdetés kapcsán közösségi oldalán közzétett videójában Potápi Árpád János államtitkár úgy fogalmazott:

Az államtitkár kiemelte: „Nagy örömünkre sok fiatal döntött úgy, hogy a decemberi ünnepi időszakban velük beszélgessen arról: hogyan kell, és hogyan érdemes élni?”

Kiemelte: „Szívből gratulálok a nyerteseknek, és mindazoknak, akik időseink iránymutatását meghallgatják és befogadják! Isten éltesse időseinket sokáig jó erőben, egészségben!”

A Nemzetpolitikai Államtitkárság által december 2-án meghirdetett amatőr videós pályázatra 14 és 30 év között fiatalok jelentkezhettek. A feladat az volt, hogy készítsenek interjút nagyszüleikkel, dédszüleikkel, vagy olyan idős emberrel, akire felnéznek, arról: hogyan kell és hogyan érdemes élni, mi az, ami igazán fontos az életben? Erre a kérdésekre kereste a választ a pályázat.

Hírdetés

A felhívásra a Kárpát-medence minden részéről, a külhoni területekről és Magyarországról egyaránt érkeztek alkotások.

A zsűri döntése értelmében az első helyezett Deák András Berci bácsi története (Erdély), a második Vámosi Áron Rövid interjú dédmamámmal (Magyarország), a harmadik Kiss Gergely Kíves Zoltán gondolatai (Magyarország) című alkotása lett.

A három első helyezett mellett 18 különdíjasról is döntött a zsűri, akik a fődíjasokhoz hasonlóan értékes nyereményekben részesülnek.

A különdíjasok listája, valamint a videópályázat eredményeivel kapcsolatos bővebb információk az alábbi honlapon, valamint a Külhoni  Magyarok Facebook-oldalon olvashatók.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »