Kihirdették a 2022-es Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait

Kihirdették a 2022-es Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait

Nyitókép: sajto-foto.hu.

A pályázatra 269 fotográfus 2443 pályaművel (köztük 1881 egyedi képpel és 562 sorozattal) nevezett, így a beküldött fotók száma ezerrel haladta meg az előző évit.

A Natgeo által közzétett hírben a Magyar Sajtófotó Pályázat szervezői elmondták, a pályázat anyagából kétféle kiállítás is készül, ezek mindegyike bemutat a díjazott munkákon felül további, magas színvonalú pályaműveket is. A beltéri kiállítás 2023. április 12-től a budapesti Capa Központban, a szabadtéri válogatás pedig szintén áprilistól a pécsi Széchenyi téren lesz először látható.

A zsűri tagjai idén Szlukovényi Tamás, Stephane Arnaud, Adrian Evans, Daniela Mrazkova és Stiller Ákos voltak.

Hajdú D. András (szabadfoglalkozású fotográfus) a Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi) kategóriájának nyertese, fotójával a Natgeo magazin decemberi számában találkozhattak.

A Természet és tudomány (egyedi) kategória élén Horváth Ádám (szabadfoglalkozású) fotós, míg a Természet és tudomány (sorozat) kategória első helyén Balázs Zsolt (szabadfoglalkozású) végzett.

Hírdetés

A fenntarthatósági különdíjjal Varga Péter (szabadfoglalkozású) pályázatát ismerte el a zsűri; az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) különdíját az ukrán menekültekről készült legjobb egyedi képért Hajdú D. András,

a legjobb képsorozatért Béres Márton nyerte el.

A legjobb hosszútávú munkáért első alkalommal odaítélt Móricz-Sabján Simon-különdíjjal Mónus Mártont tüntették ki, az egyedi látásmódért járó különdíjat pedig Szilágyi Anna (European Pressphoto Agency) kapta. A zsűri dicséretben részesítette Kállai Mártont (Szabad Föld) és Zsolnai Pétert (Blikk).

A pályázat két nagydíjának nyerteseit 2023. április 12-én hozzák nyilvánosságra, a 41. Magyar Sajtófotó megnyitóján.

A pályázat két nagydíjának nyerteseit 2023. április 12-én hozzák nyilvánosságra, a 41. Magyar Sajtófotó megnyitóján.

Körkép.sk/National Geographic


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »