Kihátrál Vona mögül a legjobb embere

Toroczkai László, a Jobbik alelnöke a Karc FM-nek adott interjújában másként értékelte a népszavazást, mint azt Vona Gábor tett hétfőn a parlamentben.

Toroczkai László a Karc FM-en úgy fogalmazott: nem lepte meg a részvételi eredmény. Hibának tartja ugyan, hogy 2011-ben 50 százalékos küszöbhöz kötötte az országgyűlés a népszavazás érvényességét, de a mostani voksoláson a “nem” szavazatok óriási többsége egyértelmű üzenet. Ásotthalom polgármestere beszélt a saját települése részvételi arányáról is, ahol 47 százaléknyian adták le szavazatukat vasárnap. Toroczkai László ezt a részvételt reálisnak tartja, és azzal magyarázza, hogy a térség tanya-világa mostanra kiürült.

A Jobbik alelnöke szerint tavaly már kilátástalannak tűnt a küzdelem a bevándorlási hullám ellen. Mostanra viszont – Toroczkai László szavai szerint – “sokan megnyugodtak” látva, hogy vissza tudták állítani a rendet a határon. Ez is közre játszhatott abban, hogy kevesebben mentek el szavazni. A politikus szerint “nem feltétlenül dolga az embereknek, hogy belegondoljanak abba: a település vezetésének milyen erőfeszítésébe kerül” napi szinten a béke fenntartása.

Hírdetés

Toroczkai László a Jobbik kampányával kapcsolatban azt mondta: biztos benne, hogy saját szavazóik részt vettek a voksoláson. A balliberális ellenzék propagandája ugyanakkor – amely szerint semmiféle tétje nincs a szavazásnak – sokakat távol tartott vasárnap az urnáktól. A Jobbik alelnöke kifejtette: már most lehet látni, hogy a nyugat-európai közvéleménybe hogyan próbálják sulykolni a magyar szavazás eredménytelenségét. Ezzel szemben Toroczkai László szerint a világon “szinte példátlan” az 50 százalékos érvényességi küszöb alkalmazása.

A Jobbik alelnöke mindezek ellenére úgy fogalmazott: “rendkívül reményt keltő és derűlátásra okot adó, hogy 3,3 millió magyar ember ugyanúgy gondolkodik. A történelemben nem sok ilyen volt.”

Amint arról a Magyar Idők Online is tudósított, Vona Gábor a Jobbik elnöke vesztes politikusnak nevezte és lemondásra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt hétfőn a parlamentben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »