Kihasználná a hazai pálya előnyét a Sepsi OSK (Labdarúgás, SuperLiga)

Kihasználná a hazai pálya előnyét a Sepsi OSK (Labdarúgás,  SuperLiga)

A Sepsi OSK ma hazai közönség előtt játszik, 20.30-tól az Universitatea Craiova ellen lép pályára a SuperLiga felsőházi rájátszásának ötödik fordulójában. A hatodik sepsiszentgyörgyi és a negyedik olténiai együttes között nyolc pont a különbség a táblázatban.

Cristiano Bergodi csapata vereséggel hangolt az Universitatea Craiova elleni mérkőzésre, az előző fordulóban kikapott a címvédő Kolozsvári CFR vendégeként (2–1), míg Eugen Neagoe együttese hazai közönség előtt begyűjtötte első győzelmét az idei rájátszásban, miután diadalmaskodott az FC Rapid felett. A háromszéki és az olténiai alakulat legutóbb tavaly októberben találkozott, akkor a vendégek Bogdan Vătăjelu góljának köszönhetően három ponttal távoztak a Sepsi OSK Arénából. Az alakulatok történetük során eddig tizenhatszor mérkőztek meg, öt döntetlen mellett a Sepsi OSK ötször, a Craiova hatszor örülhetett. A tizenhetedik összecsapásukról biztosan hiányozik Radoslav Dimitrov, akinek a térdét megműtötték, így legkevesebb két hétig nem léphet pályára, míg Branislav Niňaj eltiltás miatt nem játszhat.

Hírdetés

„A felsőházban minden mérkőzés kihívást jelent, ezért a Craiova ellen is nagyon nehéz találkozóra számítunk. Múlt szombaton a Kolozsvári CFR otthonában közel voltunk a pontszerzéshez, a címvédőnek meg kellett dolgozni a győzelemért. Reménykedünk, hogy sikerül behúzni az idei rájátszásban a második sikerünket, ebben pedig segíthet, hogy itthon játszunk. A héten a labdarúgók jól készültek, már csak az maradt hátra, hogy kivitelezzék mindazt, amit a vezetőedző elképzelt. Legutóbb tavaly októberben mérkőztünk meg az Universitatea csapatával, akkor több helyzetet kialakítottunk, ám egyiket sem tudtuk értékesíteni, míg ellenfelünknek egy távoli találat elég volt a győzelemhez. Bízom benne, hogy olyan meccset játszunk, ami tetszik a közönségnek” – nyilatkozta Hadnagy Attila ügyvezető igazgató.

Az 5. forduló programja: * playoff: Sepsi OSK–Universitatea Craiova (ma, 20.30 óra), FC Farul Constanța–Kolozsvári CFR (szombat, 20.30 óra), FC Rapid–FCSB (vasárnap, 20.30 óra) * playout: FC Hermannstadt–FC Argeș (szombat, 15 óra), FC Botoșani–FC U Craiova (szombat, 17.30 óra), Chindia Târgoviște–Aradi UTA (vasárnap, 14 óra), Kolozsvári Universitatea–Mioveni (hétfő, 17.30 óra), FC Voluntari–FC Petrolul Ploiești (hétfő, 20.30 óra). 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »