Kihallgatták és rabosították a cigány politikusokat

Az Országos Roma Önkormányzat több tucat képviselőjét és családtagjait hallgatták ki a napokban gyanúsítottként, és az eljárás részeként „rabosították”is őket – írta hétfőn a Romnet.hu. A portál úgy tudja, a vesztegetési ügyben zajló eljárásban újabb 31 ember lett gyanúsított.

A RomNet még 2017. októberében adott hírt arról, hogy hét lungo dromos országos roma önkormányzati képviselőt hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség Könyves Kálmán körúti székházában az Országos Roma Önkormányzati képviselőségükkel összefüggő foglakoztatási ügyben zajló nyomozással kapcsolatban.

Hírdetés

A portál akkori cikkének megjelenése után több érintettet is sikerült a RomNet-nek elérnie, akik nevük mellőzését kérve azt mondták, nem az úgynevezett Mentorprogram részeként az adóhatóságnál zajló megyei irodák ügyében gyanúsították meg őket, hanem egy sokkal súlyosabb, Farkas Flóriánt is érintő vesztegetési ügyben lettek gyanúsítottak.

A lap szerint, a napokban történt újabb gyanúsítotti kihallgatás és rabosítás minden bizonnyal csak hangulatkeltő figyelemelterelés arról, hogy a hatóságok a már szinte követhetetlen mennyiségű ügyekben érdemi előrelépést nem tett, és a következő hónapokig, vagyis az EP választásig, ahogy arról a napokban a HVG is beszámolt, Farkas Flórián továbbra is érinthetetlen marad.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »