Kihajította a hajléktalant a plázából a biztonsági őr, de ő is utcára került

Figyelemreméltó, ugyanakkor nagyon is jellemző esetről számolt be a feol.hu. Egy hajléktalan férfit – látszólag ok nélkül – a biztonsági őr úgy dobott ki az egyik bevásárlóközpontból, hogy közben végig a földön húzta. A pláza üzemeltetési vezetője szerint vékony mezsgyén egyensúlyozunk, de kirúgta az alkalmazottat. Sőt, a rendőrség nyomozást is indított az ügyben.
 

A hajléktalan a bevásárlóközpont éttermi részén üldögélt, és olvasgatott, amikor a biztonsági őr több alkalommal is felszólította őt a távozásra. Ennek az idősebb férfi nem tett eleget, vélhetően ekkor elpattant a húr a biztonsági őrnél: megragadta a hajléktalant az ingénél fogva, elhúzta a bejáratig, majd a cuccaival együtt kihajított őt az utcára.

Az esetről az üzletház kamerái felvételeket is készítettek.

A feol.hu-nak nyilatkozó hajléktalan azt mondta, őt még ennyire nem alázták meg.

De mi van az érem másik oldalán?

Szabó Gabriella, a bevásárlóközpont üzemeltetési igazgatója a lapnak ugyanis némileg már árnyalta a képet.

Hírdetés

„Sokszor agresszívan viselkedő, másokra veszélyes, illetve megjelenésükben nem tolerálható emberekkel szemben kell intézkedniük az őröknek. Az ételudvaron gyakran gond, hogy csúcsidőben nem fogyasztó csoportok foglalják el a helyeket, így az étkezni próbálók nem tudnak leülni”.

  Hozzátette, az ilyen esetekre „természetesen utasítás” van, az őröknek intézkedniük kell, de testi kényszert nem alkalmazhatnak.

„Bizony a látszat ellenére néha nem könnyű a munkájuk, nekem pedig nem egyszerű úgy utasítást adni, hogy egy igen vékony mezsgyén egyensúlyozunk a törvényesség és az elvárások között”

– fogalmazott az igazgató, aki mindezek ellenére az érintett biztonsági őrt eltávolította a plázából.

Sőt, a fejér megyei rendőrök személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének a gyanúja miatt nyomozást is indítottak ismeretlen tettes ellen.

Mi pedig azt kérdezzük: vajon ezeket a harcokat tényleg az „átlagembereknek” kell megvívniuk? Ha valami igazságtalan, akkor ez mindenképpen annak tűnik.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »