Kihagyjuk a jövő évi Eurovíziós bohóckodást

Pénteken közleményt adott ki az A Dal produkció arról, hogy elindult a jelentkezés a dalversenyükre, ám ezúttal az eurovíziós indulás helyett "közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik" – írja a HVG.

Miután tehát az elmúlt években A Dal című produkció nyertese vehetett részt az Euróvíziós Dalfesztivál döntőjében, ezúttal, a jövő évi rotterdami versenyre nem ők küldenek.

Hírdetés

A közleményt egyes lapok úgy értelmezték, hogy Magyarország nem is küld versenyzőt a dalfesztiválra, ez azonban így nem szerepel benne. A lap kereste az MTVA-t, hogy cáfolja, vagy erősítse meg ezt az értelmezést, de egyelőre nem válaszoltak.

A Dal közleményéből kiderül azért, hogy a verseny nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja, valamint felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain. A koncertlehetőségeken kívül a nyertes előadó kiemelt promóciót kap a Petőfi Rádióban, illetve a zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »