Kigyulladt és leégett a magyar férfi kocsija, per lett belőle

Kigyulladt és leégett a magyar férfi kocsija, per lett belőle

Megőrizte a roncsot.

Négy éve, 2020. július 15-én a férfi a felesége, a fiuk és a párja társaságában a Balaton felől Budapest irányába tartott BMW-jével, és menet közben a család megállt egy töltőállomáson. Ekkor a kocsi motorja váratlanul leállt, minden hibajelzés kigyulladt és füst kezdett szivárogni, majd lángok csaptak fel a motortérből. Szerencsére időben ki tudtak szállni. Az egyik, a benzinkúton dolgozó férfi több tűzoltókészülék tartalmát is elhasználta, de végül a lángokat megfékezni a kiérkező tűzoltók tudták – írta a Blikk.

Hírdetés

A drámai események nem előzmény nélkül történtek a beszámoló szerint: 2019 márciusában a tulajdonos már bevitte a szakszervizbe a korábban Németországból vásárolt kocsit, de akkor nem csináltak vele semmit, mondván, minden rendben van, ne aggódjon.

– Felfigyeltem a hírre, hogy akkoriban számos olyan kocsi égett ki, amelyek motorjainak megegyezett a sorozatszáma az enyémmel, ezért vittem szervizbe – magyarázta a férfi, aki végül tavaly nyáron kapott egy hivatalos levelet a gyártótól, amelyben felhívták a figyelmét a problémára és azt kérték, mielőbb vigye vissza a járművét a hibás alkatrész kicserélésére. Csakhogy addigra az autója a hiba miatt már leégett.

István nem hagyta annyiban a történteket és ügyvédhez fordult. Nemrég keresetlevelet adtak be a bíróságra a gyártó, a BMW Németországgal szemben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »