Kigyulladt a bazilika Nantes-ban

Kigyulladt a bazilika Nantes-ban

Tűz pusztított hétfőn a nyugat-franciaországi Nantes XIX. századi bazilikájában, a lángok a reggeli mise után csaptak fel a tetőn, amelynek csupán elszenesedett gerendázata maradt meg.

Az embereket sikerült gyorsan kimenekíteni a Szent Donát-bazilikából anélkül, hogy bárki megsérült volna – mondta Benoit Bertrand, a nantes-i egyházmegye papja a BFM tévének.

A helyszínre 90 tűzoltó érkezett, az oltást egy repülőgép is segítette, a lángokat órákkal később sikerült megfékezni – közölték a hatóságok.

Hírdetés

A tüzet feltehetően a tetőn dolgozó munkások okozták – állította a Presse Ocean című helyi lap.

A történelmi épületről készült filmfelvételeken az elszenesedett gerendázatot lehetett látni, és azt ahogy a lángoló tetőszerkezet felett füst gomolygott.

A városban két bazilika van, valamint egy világhírű katedrális. Ez utóbbit, a nantes-i katedrálist, vagy más nevén a Szent Péter és Szent Pál katedrálist (franciául: Cathédrale Saint-Pierre-et-Saint-Paul de Nantes) a XV. században kezdték el építeni és 457 év után, 1891-ben fejezték be. Felújítási munkálatainál, 1972-ben ugyancsak kigyulladt a tetőszerkezet.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »