Kifütyülték Juhász Pétert, rendőröket akart hívni az ellentüntetőkre

Kifütyülték Juhász Pétert, rendőröket akart hívni az ellentüntetőkre

Néhány százan tüntettek az Együtt, az LMP és a Párbeszéd szervezésében vasárnap délután Budapest belvárosában, megfogalmazásuk szerint a kormányzati lopás ellen. Amikor Juhász a színpadra lépett, többen sípolni kezdtek. Ezután a Juhász-tüntetés rendezői rendőrt akartak hívni a sípolókhoz – olvasható az Origo tudósításában.

Egy idő után nemcsak sípolni, hanem dudálni is kezdtek az ellentüntetők, a sajtó egy része már inkább rájuk figyelt, és nem a színpadi eseményekre. Később megpróbáltak az ellentüntetők a színpadhoz közel kerülni, de a rendezők megállították őket.

Az ellentüntetők közül többen azt kiáltották, hogy megalázták ’56-ot. Arra utaltak ezzel, hogy október 23-án Juhász Péter, az Együtt alelnöke sípoló ellentüntetést szervezett Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédére. Akkor végig sípoltak, többen a magyar és a lengyel himnusz alatt is.

Fidesz: Juhász Péter nem bírja, ha kifütyülik

Hollik István, Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő az esemény után sajtóközleményt adott ki Juhász Péter nem bírja, ha kifütyülik címmel. Nevetséges, hogy Juhász Péter, aki egy nemzeti ünnepen kifütyülte Magyarország miniszterelnökét, nem bírja elviselni, ha vele is ugyanez történik. Most akkor lehet fütyülni Juhász úr, vagy nem lehet fütyülni? – teszi fel a kérdést.

A demonstrálók emléktáblát helyeztek el a kormányzati lopás ellen

A demonstrálók emléktáblát helyeztek el az egyik épületén a következő felirattal: “Ebben a házban feketézte el Rogán Antal és bandája a magyarok pénzét Orbán Viktor miniszterelnöksége idején. Örökké emlékezni fogunk.”

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a megmozduláson arról beszélt, “a miniszterelnök kiadta az övéinek, hogy 2017-ben csendet szeretne”, megjegyezve, “egyszerűbb lenne csendet elérni akkor, hogyha esetleg nem lopnának”.

Hírdetés

Mint mondta, a közvélemény-kutatások szerint a magyarok érdeklődnek a közélet iránt, egy friss felmérés szerint ugyanannyian nevezték a legnagyobb problémának a migrációt, mint a korrupciót, megjegyezve, jelenleg az utóbbi veszélyezteti a magyar államot.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke azt emelte ki, pártjának célja az, hogy leleplezzék a rendszer strómanjait, fontosnak nevezve, hogy az ellenzék mutassa meg, lehet ügyekben együttműködni.

Megjegyezte: bármerre néz a belvárosban, akad valami, ami a “maffiaállamra” emlékezteti, megjegyezve, hogy a parlamentben “minden lopások legnagyobbika valósul meg; ott viszik el földjeinket, ott lopják el az állam vagyonát, törvényekkel, törvényesített korrupcióval, amellyel szemben alkotmányos forradalommal fel kell lépni”.

Az ellenzéki politikus a jelenleg hatalmon lévők demokratikus legyőzésének fontosságát hangsúlyozta, valamint azt, hogy ennek érdekében az ellenzékiek ne egymásra mutogassanak, hanem mindenki tegye meg, amit tud, a demokráciáért. Ennek érdekében mindenkit arra hívott fel, hogy a választásokon jelentkezzen választási bizottsági tagnak, előtte pedig vegyen részt az Együtt képzésein.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke azt emelte ki: vannak olyan országok, ahol az átlagpolgárnál sokkal szigorúbban érvényesítik a politikusok önmagukra a törvényeket, ahol nem mindenféle gaztettekkel azonosítják őket, “ahol nem szitokszó a politika”, és ezekben az államokban kevesebb is a szegény, jobban pörög a gazdaság, boldogabbak az emberek.

Mint mondta, se a pénzünket, se a lelkünket nem hagyhatjuk ellopni, utóbbit azzal, ha hagyjuk, hogy elhitessék velünk, minden politikus korrupt; szavai szerint ellenzéket kell felépíteni, ahol egy bizalmi teszten mindenkinek át kell mennie, megütve a kormányváltáshoz szükséges erkölcsi mércét.

A közeli utcákban ellentüntetők többször sípoltak, tülköltek, erre a demonstrálók egyszer füttykoncerttel válaszoltak.

MTI / Origo

The post Kifütyülték Juhász Pétert, rendőröket akart hívni az ellentüntetőkre appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »