Kifütyülték Angela Merkelt

Szélsőjobboldali tüntetők fütyülték ki a német kancellárt egy kampányrendezvényen, a saját választókerületében, miközben a tömeg fölött egy repülő az AfD plakátját húzta – számolt be róla a Hír Tv.

„Na, felébredtek, akik csak fütyülni tudnak. Nem hinném, hogy fütyülésből fel tudjuk építeni Németország jövőjét” – reagált a fütyülésre Merkel, aki továbbra is jó döntésnek tartja a menekültek tömeges beengedését az országba, de mint mondta, a határnyitást ma már nem ismételné meg. Igaz, szerinte erre már nem is lenne szükség, mert a tömeges bevándorlás véget ért.

Hírdetés

A szélsőjobb azonban nem ért egyet a kancellárral, az aktivistáik rendszeresen balhéznak a kereszténydemokrata rendezvényeken.

„Új németek? Azokat csinálunk mi”, „Burka? Mi a bikinit szeretjük” – hangzanak az AfD szlogenjei, a kampányukat pedig ugyanaz a cég irányítja, mint Donald Trumpét vagy a brit UKIP brexitkampányát.

A választást szeptember 24-án tartják Németországban, a Merkel vezette CDU–CSU pártszövetség 15 százalék körüli előnnyel vezet a felmérések szerint.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »