Kifosztották az IKEA-t a migránsok

Se matrac, se ágy, se takaró. Németországban és Svédországban általános készlethiány van az IKEA áruházakban. Az mondják, még az emeletes ágyakból is kifogytak, mert a kétországba összesen 1,1 millió ember érkezett. Az áruház szerint tartós hiányra lehet számítani – írja a The Sun. Mert a kontinensfoglalókat csak IKEA cuccukkal kell ellátni.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A vásárlókat már figyelmeztette az IKEA, készüljenek fel arra, hogy a paplanból tartós hiányra lehet számítani. Josefin Thorell, az áruházak szóvivője azt mondta: ágyakból, emeletes ágyakból ágyneműkből, paplanokból és takarókból van a legnagyobb hiány.

Hírdetés

„Ha a helyzet továbbra sem változik, akkor megpróbálunk lépést tartani ezzel a krízissel és pótolni valahogy a hiánytermékeket.”

Idén csak Svédországba 120 ezer migráns telepedett. Korábban már írtunk arról, hogy voltak olyanok migránsok, akik azért tüntettek egy buszon három napig, mert túl hideg volt Svédországban.

Nem csak a svéd, hanem a német IKEA áruházakban is hosszabb-rövidebb távú áruhiány lehet, ugyanis Németországban 800 ezer migráns van, akiknek rengeteg ágy és takaró kell. Ugyanis a hatóságok a svéd bútoráruházban vásárolnak a migránsoknak.

Svédország nem tudja többé garantálni, hogy minden migránsnak jut szálláshely – ezt még a svéd migrációs miniszter mondta csütörtökön, aki szerint az ország egész egyszerűen megtelt. Morgan Johansson arra kéri az Észak-Németországban tartózkodó migránsokat, hogy maradjanak ott.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »