Kiforgatta Novák Katalin szavait a baloldali sajtó

Kiforgatta Novák Katalin szavait a baloldali sajtó

– Éljük meg és élvezzük azt a csodát, hogy gondolkodó, alkotó nőként hivatásunkban is kiteljesedhetünk, és arra is kaptunk lehetőséget, hogy az élet adásának csodájában részesülhessünk! Életet adhatunk szüléssel, és valódi életet adhatunk a felelős gondoskodással is. Recept nincs, de az út ott van mindannyiunk előtt. Merjünk rálépni! – mondta egy ma délelőtt, az Axióma Facebook-oldalán közzétett videóban Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter.

A videó tartalmából a liberális sajtó a már ismert hangulatkeltő, lejárató recept szerint az eredeti szövegkörnyezetből kiragadott s ezáltal készakarva félreértelmezett idézetekkel próbálta meg manipulálni az olvasóit. Többek között a nőjogi küzdelmek céljainak lenullázásával, az egyneműek között köthető házasságok semmibe vételével, a kormány és a kormánytagok a polgárok párkapcsolati-családi kérdéseibe, életvezetésébe történő beleszólással vádolták meg a minisztert, holott a nyilvánosságra hozott videó egyáltalán nem erről szólt.

A miniszter asszony az alig négyperces üzenetet egy hasonlattal kezdi, elmondja, hogy szeret sütni, ritkán tér el a recepttől a konyhában: ha a hozzávalókat és a sorrendet nem keveri össze, mindig ugyanazt a végeredményt kapja. Novák Katalin úgy folytatta: az élet nem ilyen, ott nincs, ott nem lehet egy más által megadott receptet betűről betűre követni, mert mindenki más körülmények, élethelyzet, adottságok, vágyak között él. A bevezetőt követően azt fejtette ki, hogyan lehet sikeres ma egy magyar nő. Szerinte a nőknek nem szabad elhinniük, hogy akár egymással, akár a férfiakkal versenyezniük kellene, ezt érvényesnek tartja a karrier és a fizetések terén is. A baloldali sajtó ez utóbbi mondatot ragadta ki és magyarázta félre, miközben világos, hogy a videót kontextusában vizsgálva Novák arról beszél: a férfiak és a nők nem versenytársai, hanem partnerei egymásnak.

Novák Katalin elmondta, hogy minden nő szabad, minden nő kiteljesedhet amellett is, hogy a családjának él. A döntés a nők kezében van, még ha ezek meghozatala nem is könnyű. Kifejette, hogy mennyire nehéz és felelősségteljes lemondásokkal és áldozatokkal jár egy életre szóló házastársi szövetség fenntartása, vagy a gyermekvállalás. A munka és a hivatás mellett nem könnyű gondoskodni a családról, szembenézni a problémákkal, kihívásokkal, de hozzátette, hogy ezek a kihívások tesznek erőssé egy nőt. Meggyőződése, hogy a nőknek annyi erő adatott, hogy mások terheit is képesek átvenni. Úgy folytatta, hogy ennek tudatában merni kell bátor, felelős döntéseket hozni, a férfiak és a nők közötti különbségből fakadó összhang szépségére, a gyermekáldásra, a senki más által nem helyettesíthető anyaság szerepére utalva.

Hírdetés

A miniszter szerint ennek örülni kell, a szeretet és a másokról való gondoskodás, felelősségvállalás szépsége, a család összetartása a klasszikus női szerep alapja. Csodának tartja, hogy gondolkodó, alkotó emberként emellett a hivatásban is kiteljesedhet egy nő, valódi életet adva nemcsak a szüléssel, hanem a felelős gondoskodással is. Gondolatait azzal zárja, hogy ez az, amire nincs recept, csak a célok, ezért bátorítja a nőket, hogy merjenek rálépni erre az útra.

Végh Attila – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »