Kifordult sarkából a világ!

„Míg a reboot el nem választ”: a japán fiúk virtuális menyasszonyokkal házasodnak (VIDEÓVAL)

Bevezető: A „reboot” a számítástechnikában alapfogalom, ami a rendszer újraindítását jelenti. Ekkor minden korábbi el nem mentett adat elvész, és a számítógép a kezdeti indulási adatokkal indul el újra. Mint egy új világban.

A cím a házassági fogadalom részére utal: „Míg a halál el nem választ

(Híradmin)

Japán emberek digitális házasságot kötnek virtuális menyasszonyokkal – a szertartás pedig épp olyan furcsa, mint amilyennek hangzik. A Tokió Pénteken bemutatott videó egy ilyen japán vőlegényt mutat, aki fogadalmat cserél virtuális rajzfilmes barátnőjével.

A pár a fogadalomcsere során VR headseten (virtuális kommunikációs eszközön) keresztül „néz egymás szemébe”, mielőtt egy kínos első csókot váltanak egymással, mint férj és feleség, az ugyanolyan „valódi” esküvői vendégeik előtt.

Hírdetés

A koncepció a “Niitzuma Lovely x Cation” anime (rajzfilmes) videojátékból ered, melyben a játékosok képesek a virtuális barátnőkkel való kapcsolatuk ápolására és fejlesztésére.

A résztvevők megtiltották a virtuális-nők játékkiállításon való tapogatását (FOTÓKKAL).

Azoknál a játékosoknál, akik különösen elkötelezett kapcsolatban állnak rajzfilm-szeretőikkel, a játék készítői kifejlesztettek egy módszert, hogy a párok össze legyenek kötve a virtuális házasságban.

(Japán: Egy esküvő, kívül ebből a világból! A vőlegények feleségül veszik a virtuális (képzeletbeli)-menyasszonyukat)

Forrás: Russia Today (RT)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Jegyzet, Külföld, Kitekintő, Videó


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »