Kifogások helyett lehetőségek (Képzés fiatal vállalkozóknak)

Kifogások helyett lehetőségek (Képzés fiatal vállalkozóknak)

Második alkalommal szervezi meg a Hargita Business Center vállalkozói inkubátorház, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság és a Műhely – L’atelier Egyesület az Erdélyi Vállalkozói Iskolát. 

A szervezők közleménye szerint a képzéssorozat tavalyi első kiadása annyira sikeres volt, hogy a résztvevők már a második hétvégén arra kérték a szervezőket, ne hagyják abba a negyedik alkalom után. Így végül egy ötödik, úgynevezett visszacsalogató hétvégét is szerveztek, ahol arról beszélgettek, ki mit tudott hasznosítani a tanultakból és hol lenne szüksége még segítségre. A képzéssorozat nyomán így egy hosszú távú, gyümölcsöző szakmai kapcsolat alakult ki a résztvevők és a mentorok között.

A második Erdélyi Vállalkozói Iskola hasonló formátumban fog zajlani: a négy hétvégés, más-más erdélyi városban sorra kerülő képzéssorozat előadóinak neves erdélyi és magyarországi – nemzetközileg is elismert – szakembereket kértek fel a szervezők. A résztvevők a pénzügyi és befektetési stratégiáktól kezdve a kommunikációs és marketingtechnikákig rendkívül széles körű tudásra tehetnek szert. 

Hírdetés

A program Székelyudvarhelyen indul március utolsó hétvégéjén (25–27.), a következő alkalomra április 22–24. között kerül sor Csíkszeredában, majd Szatmárnémeti lesz a harmadik helyszín május 27–29. között, a tréningsorozat pedig a június 10–12-i hétvégén zárul Szovátán.

A meghívottak között lesz Hűvös Ágnes és Orosz Adrián, akik már az első alkalom során bizonyították, hogy kiválóan beszélnek a fiatal vállalkozók nyelvén. A tréning keretében szó lesz a számokról is: Tánczos Levente és Tankó Zoltán tervezésről, pályázásról, befektetésekről fog beszélni, míg Kádár Magor és Seer László arról tart képzést, hogyan lehet hatékonyan kommunikálni, marketingelni és networkingelni, illetve Lieb Mihály, az Autonet alapítója mesél vállalkozásáról. A negyedik hétvégén egész napos személyes mentorálás zajlik Tromposch Júlianna, Sánta Edit, Mátrai Károly, Laczkó Dénes és Nagy Károly közreműködésével.

A szervezők és a mentorok a je­lentkezők közül a 15 legígéretesebb fiatal vállalkozót választják ki, akik az Erdélyi Vállalkozói Iskola mind a négy hétvégéjén részt vesznek. A programba olyan cégvezetők jelentkezhetnek, akiknek már van legalább egy lezárt pénzügyi évük, de nem több, mint öt év.

A résztvevők számára a képzéssorozat ingyenes, a szervezők a képzési, az étkezési és a szállással kapcsolatos költségeket is átvállalják. Jelentkezni március 1-jéig lehet az esemény weboldalán: https://www.rmkt.ro/evi/, ugyanitt minden információ megtalálható a képzési tematikákról is. (Fer-)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »