Kifelé lezárták az egyik magyar határátkelőt

Kifelé lezárták az egyik magyar határátkelőt

A belépés gyorsítása érdekében ideiglenesen csak a Magyarországra belépő utasok használhatják a Röszke Közúti Határátkelőhelyet. A kilépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a kiléptetés.

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében 2020. január 3-án 14 órától 19 óráig, csak a belépő forgalom használhatja a Röszke Közúti Határátkelőhelyet – közölte a rendőrség. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát tovább növelve, csökkentse a várakozási időt Röszkén.

Hírdetés

A kilépő utasok a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet használhatják Szerbia felé. A két átkelő teljes kapacitáson üzemel.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

  • Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget, Kübekháza vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi három átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe.
  • Kübekházán, Tiszaszigeten és Ásotthalmon csak a szerb, valamint a schengeni és az uniós tagországok állampolgárai léphetnek át, illetve az autóbusz kivételével csak a személyforgalom veheti igénybe.

  • Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »