Kifejezetten veszélyes ötlettel állt elő a Fidelitas

A Fidelitas mai sajtótéjékoztatóján előállt azzal, hogy hozzanak létre Gólya-házakat és Fecske-házakat. A Gólya házakba a felsőoktatásban tanuló, lakhatási problémákkal küzdő diákok, a Fecske-házakba a pályakezdő fiatalok költözhetnének be.

Maga az ötlet olyannyira jogos, hogy nem is egyedi, a korán kelő XXI. századi pártok, a Jobbik és az LMP hosszú évek óta szorgalmaznak ehhez hasonló kidolgozottabb, átgondoltabb programjavaslatokat, melyet eddig a kormány akadályozott. A Fidesz parlamenti frakciója azonban úgy látja, hogy a népvándorlás ellen a felperzselt föld taktikáját kell alkalmazni, ezért már augusztusban kiadtak egy cinikus közleményt miszerint:

Hírdetés

“A Fidesz szerint a szociális alapú bérlakások tömeges építésének ötlete kifejezetten veszélyes és nem időszerű a hazánkat és Európát érintő rendkívüli mértékű népvándorlás közepette.”

Tehát a Fidelitas nem csak köz-, de önveszélyes is. Hiszen most az ifjúsági szervezet a szponzorációért felelős anyapártot hozhatja kellemetlen helyzetbe. Mondjuk az is lehet, hogy a Fidesz ifjúsági élcsapata egész egyszerűen előállt egy újabb blöffel. Nehéz ugyanis komolyan venni egy olyan brigádot, mely korábban a halva született provokátor-figyelővel parádézott. Ideje azonban belátni, hogy a fővárosban lakhatási válság alakult ki. Ehhez a belátáshoz több komolyságra lenne szükség, mert a témából anarchista jellegű megmozdulások is igyekeznek politikai tőkét kovácsolni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »