Kifejezett magyarságtudata miatt diszkriminálják a zsidók Petrás Máriát

A Muzsikás együttessel lépett volna fel a Prima Primissima-díjas Petrás Mária, de miután kiderült, hogy a Magyar Szigeten is ezt teszi, inkább lemondtak a meghívásáról – írja a Népszabadság.

Nem léphet fel a Zsidó Kulturális Fesztiválon Petrás Mária, miután kiderült a szervezők számára, hogy az énekes szélsőjobboldali rendezvények rendszeres meghívott résztvevője – írja a Népszabadság hétfői száma.

Hírdetés

Petrást külön meg sem hívták a fesztiválra, hanem a meghívott Muzsikás együttes vendége lett volna, mígnem a múlt héten a Népszava egyik olvasója írt be a lapnak, hogy az egyébként Prima Primissima-díjas énekes rendszeresen fellép a Magyar Szigeten és az ifj. Hegedűs Lóránt-féle Hazatérés Templomában, még azt is megjegyezték főbenjáró bűnként, hogy ott, ahol a Horthy-szobrot avatták.

A Zsidó Hitközség ezek után lépett, vasárnap közölték, hogy mivel Petrás aránylag rendszeres fellépője szélsőjobbos rendezvényeknek, lemondják a fellépését, szerintük Petrás is belátta, hogy ha ezek a tények ilyen erős érzelmeket váltanak ki, akkor nem lép fel a zsinagógában.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »