Kifakadt a Roma elnöke a kiesés után: "elegem van ebből az egészből. Feladom!"

Kifakadt a Roma elnöke a kiesés után: "elegem van ebből az egészből. Feladom!"

Daniele de Rossi szörnyűnek nevezte, ahogy csapata, az AS Roma szerdán hosszabbítást követően 3-1-re kikapott a Porto vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, és 4-3-as összesítéssel búcsúzott a sorozattól.

A portói találkozó 117. percében a hazaiak videobírózás után büntetőt kaptak – így alakult ki a végeredmény -, viszont a lefújás előtti pillanatokban a vendégek is bízhattak a VAR-ban, de ők nem jutottak újabb büntetőhöz. De Rossi, az olaszok 35 éves csapatkapitánya – aki az összecsapás 35. percében büntetőből talált be – ennek kapcsán kiemelte: rettenetes érzés ilyen körülmények között kiesni, de el kell fogadniuk, hogy ez a döntés született.

“Szélsőséges csapat a miénk. Nem játszottunk tökéletesen, de megmutattuk a csapat egységét, amelyet valódi férfiak alkotnak” – mondta De Rossi.

Az olasz sajtó Eusebio Di Francesco római edző jövőjét illetően kulcsfontosságúnak nevezte a portói mérkőzést – az együttes szombaton a Lazio vendégeként városi rangadót bukott el 3-0-ra a bajnokságban -, de erről De Rossi már nem akart véleményt formálni. Miként az érintett szakember sem, aki a mérkőzés után semmilyen nyilatkozatot nem adott, és a stadionból egyenesen a csapatbuszhoz ment.

James Pallotta, a római klub elnöke kikelt magából a hosszabbításban történtek miatt, csapata ugyanis nem kapott meg egy szerinte teljesen egyértelmű 11-est.

Hírdetés

“Tavaly az elődöntő után kardoskodtam a videobíró bevezetése mellett, mert kiejtettek minket a rossz döntésekkel, most már van VAR, mégis újra meglopták a csapatot”

– dühöngött a tulajdonos. “Patrick Schick ellen egyértelmű szabálytalanság történt a 16-oson belül, a VAR is megmutatta ezt, és mégsem kaptunk büntetőt. Elegem van ebből az egészből. Feladom!”

Sergio Conceicao, a negyeddöntős Porto trénere kiemelte: játékosai tökéletesen megértették, és végre is hajtották a taktikai elképzeléseiket.

“Mindez nagyszerű bizonyítéka az érettségünknek és a higgadtságunknak,

ami azt mutatja, hogy milyen erős a csapatunk” – tette hozzá.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »