Kidobták a hírcsatornát, hogy a TV2-t nézhessük

Újabb kisstílű, régi időket idéző programmal vár minket a Habony-művek. A faék egyszerű kormánypropagandát közvetítő állami hírtévé helyzetbe hozása után, az Andy Vajna tulajdonában álló, egyébként silány, mégis közpénzből kibélelt TV2-birodalmat is csúcsra járatják.

A Figyelő értesülései szerint az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) érdeklődését is felkeltette, hogy miközben Andy Vajna csatornái számolatlanul kerülnek be a MinDig TV ingyenes állami csomagba, az Euronewst kidobták onnan.

Hiteles forrás

A TV2-csatornáiról nem csak a hányattatott sorsú Izaura kell, hogy eszünkbe jusson, hanem azok a szakmaiatlan, felkészületlen és kormányzati megrendelésre készülő riportok, amelyeknek az igazságtartalma erősen közelít a nullához.

Az Euronews kipöckölése már csak azért is kisstílű, mert az Európa legnézettebb hírcsatornája, és ismerve az Orbán-kormány viszonyát a valósággal, érthető, hogy nem tűr meg más tájékozódási forrásokat.

Az Euronews egyébként azóta elérhetetlen a MinDig TV nézői számára, amióta az Antenna Hungária Zrt. (AH) július végén nagy büszkén bejelentette: új adókkal bővíti az analóg földfelszíni sugárzás utódjaként létrejött ingyenes digitális csomag kínálatát. Bár ekkor Vajna legfrissebb csatornáinak még a nevét sem lehetett ismerni (az AH közleményében is csak a „TV2 csoport új csatornájaként” hivatkoztak rájuk), az már eldőlt, hogy bárki ingyenesen nézheti őket. Mivel azonban a kapacitás korlátos, ahhoz, hogy az új kiválasztottak bekerülhessenek valakinek mennie kellett, és ez lett az Euronews. A Mindig TV 12 csatornájából jelenleg hat közszolgálati, és négy tartozik a TV2 csoporthoz, írja a Figyelő.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »