Kiderült, mit gondolnak az amerikaiak Szlovákiáról

Kiderült, mit gondolnak az amerikaiak Szlovákiáról

Az amerikai lakosság fele, akik részt vettek a felmérésen a legtöbb európai országra pozitívan tekint, de vannak kivételek.

Egy amerikai felmérés reakciók százait váltotta ki a Reddit Europe csoportjában közzétett térképes ábra alatt – írja a Startitup. Az ábra azt mutatja, hogy az amerikai polgárok mennyire pozitívan ítélik meg a különböző európai országokat. A lap közelebbről meg akarta vizsgálni a felmérés adatait, de valójában nem talált hasonló felmérést 2022-ből. Ami rendelkezésre áll, az ugyanennek a cégnek (YouGov) egy 2020-as felmérése, tehát az új grafikon nyilvánvalóan e felmérés alapján készült.

A felmérés szerint az amerikaiak között a legnépszerűbb ország, Írország. A válaszadók 70%-a pozitívan értékelte. Ezt követi Olaszország és az Egyesült Királyság, amely 68%-ot ért el. A harmadik és negyedik legnépszerűbb ország Svájc (67%), de Svédország (63%), Izland (61%), Hollandia (62%) és Norvégia (60%) is jól szerepeltek.

Hírdetés

Közép-Európában Szlovákia érte el a legrosszabb eredményeket. Az amerikaiak mindössze 27%-a értékelte pozitívan az országot. Szomszédaink valamivel jobban teljesítettek: Lengyelország 46%-ot, a Cseh Köztársaság 34%-ot, Magyarország 34%-ot és Ukrajna 32%-ot értek el.

A lista alján olyan országok szerepeltek, mint Bulgária (26%), Albánia (22%), Szerbia (21%), Oroszország (19%) és Fehéroroszország (17%). Mivel a felmérés 2020-ra nyúlik vissza, az Egyesült Államokban megváltozhatott a hangulat: Oroszországgal és Fehéroroszországgal szemben negatívabb, Ukrajnával vagy a kelet- és közép-európai országokkal szemben pedig pozitívabb lehet.

(siu)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »