Kiderült, milyen névvel indul az ellenzéki összefogás a választásokon

Kiderült, milyen névvel indul az ellenzéki összefogás a választásokon

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.

A jövő évi választásokra való ellenzéki felkészülés volt a fő témája az ATV Egyenes beszéd című műsorának, amelynek Márki-Zay Péter volt a vendége szerda este. A hatpárti ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje a műsorban bejelentette: Egységben Magyarországért néven indulnak áprilisban, mert azt szeretnék érzékeltetni, hogy ez több, mint összefogás. Magyarországnak nincs még négy éve Orbán Viktor kormányzására – mondta. “A pártok tizenkét év alatt eljutottak oda – ez egy óriási fejlemény, ne becsüljük le – hogy csak egységben tudjuk leváltani Orbán Viktort” – mondta még.

Hírdetés

A tervezet kampányösszeg harmadát sikerült összegyűjtenie a pártoktól eddig, de ezzel elégedetlen, szerinte a pártok a teljes összeget is lefedhették volna a saját, megtakarított összegeikből. “Így most nekünk kell kalapolni” – jegyezte meg.

Úgy látja, sok ember van, aki az ellenzékben a Fidesz győzelméért dolgozik, de tudniuk kell: ő a legnagyobb nyíltsággal fog erről beszélni, ha elsüllyesztik az ellenzék hajóját. “Nincs olyan ember, aki ezt elviheti szárazon” – tette hozzá Márki-Zay Péter, aki szerint az is Orbán Viktort tartja hatalmon, aki akadályozza az általa vezetett hetedik ellenzéki frakció megalakulását.

A műsorban feltett kérdésre nem nevezett meg senkit sem azok közül, akiket árulónak tart. Elmondása szerint azok közül, akikre gondolt, valakivel már beszélt is, másnak a sajtón keresztül üzen, és van olyan is, akivel nem törődik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »