Kiderült, mikor vesznek végső búcsút Kozma Imre atyától

Kiderült, mikor vesznek végső búcsút Kozma Imre atyától

Az esemény nyilvános lesz.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, Kozma Imre áldozópap, irgalmasrendi szerzetes, apostoli protonotárius, címzetes apát, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Magyar Irgalmasrendi Delegatúra korábbi delegátusa, és a budapesti rendház perjele, a Szuverén Máltai Lovagrend nagykeresztes tiszteletbeli konventuális káplánja életének 85., áldozópapságának 61., szerzetesi fogadalmainak 25. évében, 2024. október 17-én az örökkévalóságba költözött.

Kozma Imre atya lelki üdvéért 2024. november 15-én, pénteken 15 órakor szentmisét mutatnak be a budapesti Szent István-bazilikában. Ezt követően helyezik földi maradványait örök nyugalomra a Bazilika altemplomában – olvasható a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleményében. Az esemény nyilvános.

Hírdetés

A szeretetszolgálat korábban tudatta, hogy az elhunyt Kozma Imre atya iránti kegyeletüket kifejezni szándékozó látogatók számára ideiglenes emlékhelyet létesítettek a szervezet Budapest XII. kerület Szarvas Gábor úti országos központjában, ahol reggel 7-től 19 óráig várják a látogatókat, akik Kozma Imre nagyméretű képe előtt megállva idézhetik fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnökéhez fűződő emlékeiket, virágot helyezhetnek el, gyertyát gyújthatnak, imát mondva, vagy egy néma főhajtással kifejezhetik tiszteletüket, jelképesen elbúcsúzhatnak.

Az emlékhely a központ udvarán található, az egész nap nyitott kapun keresztül bejelentkezés nélkül is felkereshető. Esős időben egy kisebb emlékhely várja az érkezőket a főépület bejáratánál.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »