Kiderült, mikor temetik Andy Vajnát

Kiderült, mikor temetik Andy Vajnát

Korábban még nem volt biztos a helyszín, felmerült, hogy nem Magyarországon búcsúztatják, hanem a szülei, George és Clara, valamint fia, Justin mellett nyugszik majd a filmügyi kormánybiztos, de a Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt a legutóbbi Kormányinfón cáfolta. Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kormány saját halottjának tekinti Andy Vajnát, a temetést finanszírozza, a temetés a Fiumei úti sírkertben lesz.

A Blikk most arról ír, hogy a január 20-án elhunyt filmproducer özvegye, Vajna Tímea már a sírhelyet is kiválasztotta. A lapnak Radnainé dr. Fogarasi Katalin, a Fiumei úti sírkertet kezelő Nemzeti Örökség Intézetének (NÖRI) főigazgatója elmondta, a család kérése volt, hogy Vajna Andrást az ország egyetlen nemzeti emlékhelyén helyezzék végső nyugalomra. Mint mondta, kedden érkezett a Miniszterelnökség felkérése az állami temetés bonyolítására.

Hírdetés

Körbevezették az özvegyet a 60 hektáros sírkertben, Vajna Tímea pedig a sírhelyet is kiválasztotta – mondta a lapnak a főigazgató.

A Blikk értesülései szerint január 31-én a Fiumei úti sírkert ravatalozójánál lesz a búcsúztatás, majd a 41-es művészparcellában lehet Andy Vajna végső nyughelye, közvetlenül Kerényi Imre, Makk Károly és Jancsó Miklós rendezők sírja mellett, és hagyományos sírhelye lesz a Rambo- és Terminátor-filmek, illetve számos más világsiker producerének.

Andy Vajna 2013. nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége:


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »