Kiderült, miért lépnek félre a hölgyek – Kalauz, hétfő 9.10

Kiderült, miért lépnek félre a hölgyek – Kalauz, hétfő 9.10

Adás:
2015. november 16., hétfő 9.10

Műsorvezető: Beregi Nagy Edit
Szerkesztő: Póka Zalán
SMS-szám: 06-30-749-6720.

Hírdetés

Kiderült, hogy miért lépnek félre a hölgyek! Sokak persze most biztosan felszisszennek, hogy egyáltalán félrelépnek, hiszen csak a férfiak szoktak. Ilyen és hasonló sztereotípiák még mindig viszonylag széles körben tartják magukat, bár az erre vonatkozó kutatások már nagyjából egyértelművé tették, hogy csupán az indítékban lehet különbség, sok esetben csupán árnyalatnyi. A Kalauzban 9 órától nemcsak egyik, de mindkét nem csalfaságáról szó lesz. Ön mit gondol erről? Várjuk véleményét.

November elején indultak az aranykalászos gazdaképzések, de akár most is lehet csatlakozni egy-egy tanfolyamhoz. Pedig alapvető kifogásként hozzák fel a szakemberek, hogy néhány hónap alatt nem lehet gazdálkodó az, aki előtte sohasem volt. Ha viszont birtokában van ennek a képesítésnek, bárki pályázhat állami földek bérleti jogára. Már akinek pénze és egy kis ideje is van, hogy elvégezze a tanfolyamot. Fél 10 után meghallgathatják a szakmát, de kíváncsiak vagyunk az Önök véleményére is.

A héten zajlik a Fiatal Vállalkozók Hete rendezvénysorozat, amelyről már részben hallhattak a Kalauzban. 10 óra után most további programokkal és más, olyan rendezvényeket is bemutatunk, amely a fiatalok vállalkozási kedvét növelhetik. Ön szerint mi a jobb? Alkalmazottnak vagy vállalkozónak lenni? Ön mit választott és mit választana?

A Kalauzban már több alkalommal foglalkoztunk egy szegedi vállalkozó, egy bank és károsult magánemberek között zajló vitával. Mivel újabb fejlemények is vannak, ezért most ezekről is beszámolunk. A történet röviden: a vállalkozó társasházakat épít, hitelből. A felépült lakásokat értékesíti, a hitelt azonban nem törleszti az így befolyt pénzből. A bank viszont – mivel a vállalkozóval nem tud dűlőre jutni – a lakásban lakókkal szeretné kifizettetni a tartozást, még egyszer. A lakásban lakó ugyanis papíron nem tulajdonos. A bank az. 11 órától a legfrissebb fordulatot is megismerhetik az ügyben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »