Kiderült, miért érdekli a Kliket a rovásírás

Sajnálatosnak tartjuk, hogy egyesek, anélkül, hogy állításaikat igazolni tudnák, továbbra is a pedagógusok heccelésével próbálkoznak – így reagált a Klebelsberg Központ (KK), hogy a Magyar Nemzet megírta: meglepően rövid határidővel kérték az iskolaigazgatókat a héten arra, mondják meg hány diákjuk tanul rovásírást.

A KK sértődött hangvételű közleményében arról írt: „félrevezető, találgatásokon alapuló” cikkek jelentek meg arról, hogy a kormányzat a rovásírás népszerűsítését, kiemelt támogatását tervezi.

Hírdetés

A hírekben megjelentekkel szemben a valóság prózai: egy sajtókérdés érkezett a rovásírást tanuló általános iskolás diákok számáról, amelynek a megválaszolásához kért adatokat a Klebelsberg Központ a tankerületi központoktól – közölték hozzátéve, hogy természetesen semmiféle retorzió nem éri azokat az iskolaigazgatókat, akik nem tudtak határidőig reagálni a kérésre. Azt is leszögezték: az állami intézményfenntartás „a támogató, segítő, menedzserszemléletű feladatellátásra helyezi a hangsúlyt, partnerként kezelve a köznevelési intézményeket”.

A KK közleménye meglepő, hiszen ha valóban menedzserszemlélettel, partnerként kezelik a köznevelési intézményeket, akkor érthetetlen, hogy miért csak egy rövid utasítást osztanak ki az iskolaigazgatóknak szoros határidővel ahelyett, hogy megindokolnák az egyébként különösnek számító adatszolgáltatás okát. A KK reakciójának hangvétele is érthetetlen, hiszen lapunk természetesen kereste a rovásírással kapcsolatos kérdéseivel sajtóosztályukat, ám semmilyen visszajelzést nem kaptunk, ahogyan egyébként a válaszul szánt közleményt sem küldték el kollégánknak. Utóbbi oka feltehetően az, hogy úgy tűnik, a KK – az Emberi Erőforrások Minisztériumához hasonlóan – a Magyar Nemzet bojkottjába kezdett. Ez azt jelenti, hogy lapunk hiába keresi a sajtóosztályt, a KK adófizetői pénzen eltartott közszolgái telefonon elérhetetlenek, nem reagálnak írásbeli kérdéseinkre és a sajtólistájukról is levették munkatársunkat, hogy ne értesüljön a szervezetet érintő legfrissebb hírekről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »