Kiderült, mi vonatkozik a horgászokra a kijárási korlátozások idején

Kiderült, mi vonatkozik a horgászokra a kijárási korlátozások idején

Hirdetmény útján tájékoztatta a horgászokat a Magyar Országos Horgász Szövetség arról, hogy miként érinti a kijárási korlátozás a magyarországi horgászvizeken horgászókat.

A Balatonra is érvényes tájékoztatás a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. oldalán is olvasható, hívja fel a figyelmet a Hirbalaton.hu.

A hatályos kormányrendelet alapján az április 11-ig, illetve visszavonásig szóló hirdetmény az alábbiak szerint hangzik:

  • A sporthorgászat egyéni szabadidős tevékenységként lehetséges, ha a nem ugyanazon háztartásban élőkre vonatkozó távolságtartási szabályok (másoktól legalább 1,5 m) betartásra kerülnek.
  • A horgász versenysport rendezvényeinek és minden egyéb horgászattal kapcsolatos eseménynek a megtartása tilos.
  • A boltok látogatása kizárólag a járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett lehetséges.
  • Hírdetés

  • Az egyéni szabadidős tevékenység végzéséhez szükséges okmányok, engedélyek helyszíni kiváltása az értékesítési pontokra (boltokra) vonatkozó járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett lehetséges, az online vásárlás lehetősége továbbra is biztosításra kerül.
  • Ajánlás, hogy a 65. év feletti horgásztársak a kijárási korlátozás fennállása alatt az utazással járó horgászati tevékenységet szüneteltessék, ugyanakkor a helyi viszonylatú, vagy saját telken történő sporthorgászat a járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett gyakorolható.
  • A szövetség felhívja a horgászokat, hogy ha horgászat mellett döntenek, akkor s tömegközlekedést ne használjanak, személygépkocsiban csak az ugyanazon háztartásban élők induljanak együtt, a vízparton a horgászhelyek tekintetében a nem ugyanazon háztartásban élők az 5 méteres távolságot minden irányban tartsák egymástól, valamint a horgászat teljes időtartama alatt kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit.
  • A MOHOSZ OHSZK felhívja a horgászok figyelmét, hogy a halőr: a kijárási korlátozás rendelkezéseinek megszegőit a rendőrhatóság felé feljelenteni köteles, és a járványügyi előírások és korlátozások be nem tartása esetén a horgászat beszüntetését kezdeményezheti.
  • Hozzáteszik: egyebekben a hatályos jogszabályok és a MOHOSZ OHSZK által kiadott, „az új típusú koronavírus okozta járványügyi helyzet, mint veszélyhelyzet okán a horgász- és horgászsport rendezvényekkel, valamint horgász okmányok biztosításával kapcsolatban elrendelt, illetve javasolt eljárásrendről” szóló tájékoztató előírásai az irányadók.

    Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »