Kiderült, mi okozta a kecskeméti szurikáta halálát

Aortarepedés okozta Zara, a szurikáta halálát, akit egy ötödikes fiú vágott a földhöz hétfőn a Kecskeméti Vadaskertben.

A Bors információi szerint a fiú bottal piszkálta a vemhes Zarát, még annak ellenére is, hogy többször figyelmeztették, s meg is tiltották neki. Így történt, hogy a felpaprikázott állat ösztönösen beleharapott a fiú kezébe, aki emiatt földhöz vágta a vemhes szurikátát. Ömlött a vér Zara szájából és orrából is.

Hírdetés

„Mérhetetlen fájdalom fogott el, amikor megláttam a mozdulatlan kis testét” – idézte fel a Borsnak Tokovics Tamás, a vadaskert igazgatója. – „A szájából és az orrából is dőlt a vér, szívmasszázzsal és légbefújással próbáltam újraéleszteni, de hiába. A boncolásból kiderült, hogy két utódot várt, a halálát pedig aortarepedés okozta” – mondta Tokovics Tamás. Az aorta egyébként a legnagyobb verőér, ami a szív bal kamrájából lép ki, s oxigéndús vérrel látja el az egész szervezetet.

– „Az általános iskolai osztályt kísérő tanárok és szülők elnézést kértek, de leírhatatlanul elkeserít, hogy a fiú nem is simogatni akarta a harapás előtt, hanem bottal piszkálta” – tette hozzá Tamás, akinek szívéhez nőtt Zara, a szurikáta.

A vadaskert igazgatója hozzátette: „Mindannyian be voltak oltva veszettség ellen, így a harapás egy kis fájdalmon kívül nem jár veszéllyel. Értetlenül állok a történtek előtt, de arra kérek mindenkit, ne kezdjünk bűnbakot keresni, hiszen azzal már nem tudjuk meg nem történtté tenni a tragédiát! De kezdjünk apró lépé­sekkel egy olyan világot építeni, ahol ilyen dolgok nem történhetnek meg, ahol figyelünk a természetre, egymásra, és a közöttünk lévő harmóniára”.


Forrás:zoldvalasz.hu
Tovább a cikkre »