Kiderült, mi lesz a gyermek nélküli, átlagbérrel rendelkezők ígért adócsökkentésével

Kiderült, mi lesz a gyermek nélküli, átlagbérrel rendelkezők ígért adócsökkentésével

Az LMP beígért támogatást két számon a kormányon, a Mi Hazánk pedig tűzparancsot adna a határt őrző rendőröknek.

Kanász-Nagy Máté (LMP) az Országgyűlésben a kérdések idején felszólalva felidézte, hogy 2022 februárjában Orbán Viktor adócsökkentést ígért a gyermek nélküli átlagbérrel rendelkezők számára, mert ők többet adóznak és ezen változtatni kell. Ezzel tökéletesen egyet értenek – mondta, hozzátéve: különösen nehéz helyzetben vannak a mélységesen alulfizetett közalkalmazottak, pedagógusok. Lassan négy hónap telt el, de eddig nem történt semmi, pedig ez alatt ezen társadalmi csoport helyzete sokkal rosszabb lett. Azt kérdezte, mikorra várható a kormány bejelentése a csökkentésről?

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a kormány intézkedéseinek köszönhetően hazai és nemzetközi szinten is sikereket értek el. Az adóék az unióban 2009-ben még 53,1 százalék volt – Belgium után a második legrosszabb -, mostanra 40,2 százalékra csökkent. Ezzel a legnagyobb arányú javulást Magyarországon érték el – hívta fel a figyelmet.

Hangsúlyozta: a kormány komoly eredményeket ért el, ezt a munkát tovább folytatják, és tovább intézkedések akkor várhatók, amikor a költségvetés és a gazdaság helyzet lehetővé teszi.

A Mi Hazánk tűzparancsot adna a határt őrző rendőröknek

Novák Előd (Mi Hazánk) arról beszélt, hogy a kormány támogatja a legális bevándorlást a vendégmunkások letelepítésén keresztül, és az illegális migránsokkal szemben is csak félmegoldás született. A határkerítés megépült ugyan, de a migránsokat csak visszakísérik. Azt javasolják, hogy a határt védő rendőrök elrettentő hatással tűzparancsot kaphassanak, ezek közül az első lövés figyelmeztető lenne. Kezdeményezik továbbá több milliós helyszíni bírság kiszabását a kerítésen átjutóknak, sok ezer euró van ugyanis a zsebükben, ami az embercsempészeknél köt ki általában. Összegzése szerint milliárdokat lehetne ezekkel a szankciókkal megspórolni.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */ ado.slave('adoceanindexhuokdtbqijve', {myMaster: 'dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47', onServerEmission: function(){document.getElementById("y-adoceanindexhuokdtbqijve").classList.add("uysdfa6ds");}, onServerEmissionEmpty: function(){} });

Rétvári Bence, a belügyi tárca parlamenti államtitkára úgy reagált, a kormány elkötelezett az illegális migráció megállításában, a déli határ megvédésében. Ilyen következetességgel egyetlen ország sem jár el – mutatott rá, hozzátéve: tavaly nagymértékű volt az illegális migráció növekedése, és idén még nagyobb lesz a bővülés a jelenlegi tendenciák alapján.

Kitért arra, hogy a polgárőrök 371 milliós, a mezőőri szolgálat pedig 170 milliós támogatásban részesült a határvédelem segítése érdekében.

A képviselő felvetéseire a rendőrségi törvény ad választ, figyelmeztető lövést már többször adtak le a határon – mondta Rétvári Bence.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »