Kiderült, mennyi a Dzsúdzsgázsi

Elképesztő pénzért továbbra is az Egyesült Arab Emírségekben futballozik Dzsudzsák Balázs. A magyar átlagbér 180-szorást keresi majd új klubjánál.

Számos pletyka keringett arról, hogy a magyar labdarúgó válogatott korábbi csapatkapitánya klubot váltana. Dzsudzsák Balázst több európai csapattal is hírbe hozták, mire a napokban kiderült: az Egyesült Arab Emírségekben futballozik tovább.

Dzsudzsák beszélt a vele kapcsolatban gyakran felmerülő pénzügyeiről is, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Mivel a pénz velem kapcsolatban régen is, most is központi téma, egy dolgot fontos tisztázni.

Amikor a fejembe vettem, hogy visszatérek, tisztában voltam vele, hogy az eddigi bérem töredékét kereshetem meg Európában. Ezért kész is voltam a kompromisszumra, mert tudtam, hogy ezért nekem is áldozatot kell hozni.”

A 96-szoros magyar válogatott játékos – bár többek között a holland élvonalbeli Fortuna Sittard is érdeklődött utána – az arab liga újoncához, az al-Ittihad Kalba együtteséhez igazolt.

Hírdetés

A Ripost korábban azt írta, Dzsudzsák körülbelül havi 50 millió forintért segítené a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga csoportkörébe tartó Vidit, de a klub ennyit nem tudott a játékosért kifizetni.

A Blikk információi szerint Dzsudzsák új csapatában

éves szinten minimum 2,2 millió eurót (700 millió forintot) kereshet meg,

vagyis havi szinten több mint 8 millió forinttal többet kaphat a közel-keleti csapattól, mint amennyiért a Vidihez szerződött volna.

Dzsudzsák a levélben azt is írta, hogy szerinte azért is lépéskényszerben volt, mert Marco Rossi szövetségi kapitány csak akkor látja helyét a válogatottban, ha van csapata. Neki pedig – ahogy mindig, úgy most is – Magyarország és a magyar válogatott az első számú klubja.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »