Kiderült, melyik településen van a borsodi járványgóc

Kiderült, melyik településen van a borsodi járványgóc

Megerősítette a polgármester is. Egy Facebook posztban kéri a járványvédelmi megelőző intézkedés fokozott betartását a város lakóitól.

Mezőkövesden több koronavírus fertőzöttet igazoltak – írta a város hivatalos Facebook-oldalán Fekete Zoltán polgármester a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Mezőkövesdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályának tájékoztatása alapján.

A polgármester szerint városszerte zajlik a kontaktkutatás, a szükséges járványügyi megfigyelések és zárlatok elrendelése. Amint azt az Infostart korábban megírta a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása alapján, Borsodban mintegy 20 fertőzöttet igazoltak egy oktatási intézmény egyik dolgozójától induló góc felderítésével.

Hírdetés

A központ nem konkretizálta, melyik borsodi településről vagy oktatási intézményről lehet szó, az RTL Klub azonban úgy értesült, hogy bezártak egy iskolát Mezőkövesden. A 24.hu szerint alighanem a Szent Imre Tagiskoláról lehet szó, amely július 3-án azt írta a Facebookon, hogy koronavírus gyanúja miatt lezárták az intézményt és előreláthatólag július 8-ig nem látogatható.

A polgármester arra kérte a város lakóit, hogy fokozottan tartsák be a járványvédelmi megelőző intézkedéseket, a kézmosást, fertőtlenítést és a szociális védőtávolság betartását.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: NIAID/NATIONAL INSTITUTES OF HEALTH HANDOUT

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »