Kiderült, ki ölte meg Ernest Valko jogászt

Kiderült, ki ölte meg Ernest Valko jogászt

POZSONY. A rendõrség hét év elteltével kinyomozta, ki gyilkolta meg Ernest Valko közismert szlovák jogászt. A Denník N napilapnak két rendõrségi forrás is megerõsítette, hogy egy rabló ölte meg.

Valko meggyilkolásáról a napilap tájékoztatása szerint olyan ember vallott, aki a történtek idején a gyilkos mellett volt. Az elkövetõ egy J. R. nevû rabló.

Hírdetés

„A Nemzeti Bûnüldözõ Ügynökség (NAKA) az ügyészség felügyelete mellett már több napja a tettes elleni vádemelést célzó mûveletekkel foglalkozik. A rendõrség szerint az elkövetõ egy rabló volt. A tettest bûntársai – akiket más bûncselekmények miatt ítéltek el – leplezték le, akik úgy határoztak, hogy hajlandók ellene tanúskodni” – írta a Denník N napilap.

Ernest Valkot 2010. november 8-án gyilkolták meg limpaki (Limbach) villájában. 2014 októberében a leengedett Kuèisdorfi víztározó alján állítólag megtalálták az áldozat egyik fegyverét. Valko halálát egyetlen pisztolylövés okozta, a golyó pár méteres távolságból a szívét és a tüdejét találta el.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »