Kiderült, ki ölte meg a fiatal férfit és gyújtotta rá a házat

Kiderült, ki ölte meg a fiatal férfit és gyújtotta rá a házat

A meggyilkolt 18 éves férfi holttestére a lángoló családi házat eloltó tűzoltók találtak rá.

Testvére gyilkolta meg azt a mórahalmi férfit, akinek holttestét egy leégett családi házban találták meg szombaton a homokháti kisvárosban – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül 70 négyzetméter alapterületű családi ház és a mintegy 25 négyzetméteres melléképülete szombaton Mórahalmon, a Cinke dűlőben. A tűzeset oltási munkálatai után a katasztrófavédelem munkatársai egy holttestet találtak a helyszínen. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a férfi halálát gyilkosság okozta.

Az eset kapcsán akkor merült fel a szándékosság gyanúja, mikor észlelték, hogy a főépület és a több méterrel távolabbi melléképület egyszerre égett.

Hírdetés

A szomszédok beszámolója alapján a házban csak apa és fia éltek, az apa rendszeresen volt részeg és agresszív. A fiú a helyi középiskola végzős diákja volt – derült ki az RTL Klub Híradó riportjából. A Blikk azt írta, az áldozat egy 18 éves férfi volt.

A nyomozók a bejelentéstől számított 12 órán belül azonosították, elfogták, előállították, majd őrizetbe vették a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A megalapozott gyanú szerint a húszéves férfi egy vitát követően leszúrta a testvérét, majd rágyújtotta a házat. Kihallgatása során a gyanúsított beismerő vallomást tett, ellene emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A nyomozók kezdeményezték a férfi letartóztatását.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »