Kiderült, ki lesz a felelős Magyarországért a Trump-kormányban

Wess Mitchell, a Center For European Policy Analysis (CEPA) nevű washingtoni think-tank vezetője fogja majd felügyelni egyebek mellett a magyar ügyeket Donald Trump elnök kormányában – írja az Index. Mitchell szakértőnek számít közép-európai ügyekben, a CEPA egyik legfontosabb elemzési területe az orosz propaganda és dezinformáció, illetve az ellene való küzdelem.

Mitchell a disszertációját az Osztrák–Magyar Monarchiáról írta, egy cikkében pedig az Európai Uniót hasonlította össze az egykori monarchiával, melynek bukásából az EU-ra is érvényes következtetéseket vont le.

Az Index egy, a magyar kormánynak dolgozó forrása azt mondta, a hagyományos republikánus külpolitikai elithez tartozó Mitchell „rendben van”, és jó választásnak tartja, de ettől még nem vár száznyolcvan fokos fordulatot az amerikai–magyar viszonyban.

Hírdetés

Korábban, az Obama-adminisztráció második felében Victoria Nuland töltötte be a funkciót, az európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkár.

Az Orbán-kormány viszonya Nulanddal kifejezetten ellenséges lett, Szijjártó Péter külügyminiszter például tavaly nyáron azt mondta a második találkozójuk után, hogy ne találkozzanak többet, mert szerinte csak a süketek párbeszéde zajlik közöttük.

MNO


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »