Kiderült, ki az ország legnagyobb adótartózója

Mintegy 260 cég és magánszemély neve került fel a NAV új adóslistájára, náluk összesen 60 milliárd forint adóhiányt állapítottak meg.

Jelenleg egy libanoni offshore cég, az élelmiszeripari nagykereskedő World Exchange SAL Magyarországi Fióktelepe a legnagyobb adótartozó Magyarországon, összesen 5,9 milliárd forint megállapított adóhiánnyal és 12,7 milliárd forint kiszabott bírság- és kamattartozással. A társaság neve háromszor is szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új adóslistáján – írja a Napi.hu.

A szégyenlistán 260 cég és magánszemély neve olvasható, tőlük összesen 58,4 milliárd forintnyi adót és további 71,5 millió forint jogkövetkezményt (bírság, kamat) hajtana be az adóhivatal. Így az adózók mindösszesen 129,9 milliárd forinttal tartoznak. A gazdasági társaságok többsége kereskedelemmel foglalkozik, de akad köztük szállítmányozó, örző-védő, vagyonvédelmi, építőipari, és találtunk egy-egy munkaközvetítőt és autókölcsönzőt is – teszik hozzá. Sok vállalkozás adószámát törölték, és/vagy a céget a bíróság megszűntté nyilvánította, és elindult a kényszertörlési eljárása.

Hírdetés

Óriási elmaradása van egy soroksári nőnek

A magánszemélyek közül (akik egyéni vállalkozók is lehetnek) a fővárosi, soroksári lakhelyű Zimmermann Györgyi a legnagyobb adós, vele szemben 520 millió forint adótartozást és további 1,076 milliárd forint bírság- és kamattartozást tart nyilván az adóhatóság. Hogy hogyan jött össze ilyen jelentős adóhiány, nem derül ki az adatokból.

A második legnagyobb, nem magánszemély adós 3,4 milliárd forint adótartozással az üzemanyag és tüzelőanyag nagykereskedelemmel foglalkozó Topdynamic Kft – írja a Napi.hu.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »