Kiderült, ki a mémmé vált rohamosztagos

Az internet új sztárjának Finn volt a korábbi főnöke.

A Csillagok háborúja hetedik epizódja, Az ébredő Erő egyik jelenetében – amelynek forgatásán Kovács Géza magyar kaszkadőr is részt vett, interjúnk vele itt – Finn, a kiugrott rohamosztagos szembetalálja magát korábbi társával. A rohamosztagos megpörgeti tömegoszlató fegyverét, miután azt kiáltotta Finn felé: „Áruló!”

A fehér páncélos karakter mémmé vált, kismillió videót csináltak róla a rajongók, ezek közül láthat fenn egy kisebb gyűjteményt. El is nevezték TR-8R-nak az angol traitor (áruló) szó nyomán, ám eddig nem lehetett tudni a pontos kódját és kilétét sem.

Hírdetés

Greg Rucka Az ébredés előtt (Before the awakening) címen a film bemutatója napján megjelent könyvében – amelyről hamarosan bővebben is mesélünk – mesélte el Finn, Rey és Poe Dameron előtörténetét. A Finnről szóló novellából kiderült, hogy a rohamosztagos egy rajta kívül háromfős csapatot vezetett, és az olvasók két rohamosztagost – a Nines és Zeroes becenevű katonákat – kötötték össze TR-8R karakterével.

Végül a Star Wars hivatalos honlapja zárta rövidre a találgatásokat azzal, hogy január hetedikén közölte: TR-8R nem más, mint FN-2199, azaz Nines. Az alábbi, a Rucke-könyvbe készült illusztráción ő látható hátul balra, vörös hajjal.

Az Első Rend rohamosztagosainak tréningje Greg Rucka Before the awakening című könyvében Fotó: StarWars.com

A hangját pedig a Skywalker Sound egyik hangtechnikusa, David Acord adta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »