Kiderült, hogy a buzikat csak akkor fogadják vissza a szüleik, ha az Andrássy úton vonaglanak

A Budapest Pride célja, hogy felhívja a figyelmet a Magyarországon élő "leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) embereket" érintő "kirekesztésre", "a bántó előítéletekre" és a "jogegyenlőtlenségekre" – mondta Milanovich Dominika, a Budapest Pride egyik sajtószóvivője hétfői sajtótájékoztatón.

Az Andrássy úton, a Hősök tere közelében a szóvivő újságírók előtt arról beszélt, hogy ma a magyarországi "LMBTQ-helyzet" "nem békés, nyugodt, egyensúlyi állapot". Magyarországon minden harmadik embert ért hátrányos megkülönböztetés nemi identitása vagy szexuális orientációja miatt. Megverik és zaklatják őket, és van olyan is, akit kitagadnak a szülei – mondta Milanovich Dominika. (De ha papnak öltözve, Bibliával a lába közt végigvonaglik az Andrássyn, bizonyára azonnal visszafogadják … a szerk.)

Közölte, a felvonulás célja "láthatóvá tenni és erősíteni az LMBTQ közösségeket", valamint hogy rámutasson arra: "a politikusok homofób és transzfób megnyilvánulásai mennyire kártékonyak".

Hírdetés

A Budapest Pride szervezői felháborítónak tartják, hogy Tarlós István főpolgármester, valamint Kocsis Máté Józsefváros fideszes polgármestere, a fővárosi önkormányzat önkormányzati és rendészeti tanácsnoka szerint a felvonulás provokatív és nem méltó történelmi világörökségi környezethez.

"Ez elfogadhatatlan. Nem tűrjük el, hogy másodrangú állampolgárként kezeljenek minket, nem bújunk el a négy fal közé, nem bújunk el a nagybani piacra" – hisztizett Dominika.

Tarlós István június 4-én a TV2 Mokka című műsorában – a Napi Gazdaság azon információjára reagálva, amely szerint a Fővárosi Közgyűlésben felmerült a lehetőség, hogy a Budapest Pride-nak a nagybani piacnál kellene helyet biztosítani – arról beszélt: "nem egészen" érti, mire jó a felvonulás, és attól tart, hogy "ez a dolog nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez".

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »