Kiderült Andy Vajna utolsó terve

Kiderült Andy Vajna utolsó terve

Andy Vajna a halála előtt nem sokkal egy zenés film készítésén is gondolkodott: szóba került, hogy filmre viszi Nagy Feró együttesének, a Beatricének a történetét – írta a Blikk.
„Elmentem hozzá, beszéltünk róla. Érdekelte is a dolog, hogy egy, a Beatricéről szóló filmet csináljunk együtt.
Bólintott rá, aminek én akkor nagyon örültem” – elevenítette fel a 73 éves zenész.

Nagy Feró és 1969-ben alakult együttesének történetét színházban már bemutatták: a Ricse, Ricse, Beatricse című darab 2017 óta fut az Újszínházban. Az énekes Vajnával a Pappa Pia forgatásán dolgozott együtt, a filmben saját magát alakította.

„Elhívtam Andyt, hogy jöjjön el, nézze meg az előadást. A darab a könyvem vázlata alapján játszódik, élő zenével, engem Kurkó Józsi alakít. A tragédia viszont közbeszólt, már nem tudott eljönni” – tette hozzá Nagy Feró, aki barátként tekintett a filmügyi kormánybiztosra.

A zenész jelezte, a Beatrice-mozi megvalósításáról ugyan nem tett le, de egyelőre pihenteti az ötletet.

Hírdetés

Andy Vajna január 20-án hunyt el,temetését múlt csütörtökön tartották a Fiumei úti sírkertben. Búcsúztatásán Arnold Schwarzenegger is beszédet mondott.

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

Vajna András György, Andrew G. Vajna, művésznevén Andy Vajna (Budapest, 1944. augusztus 1. – Budapest, 2019. január 20.) hollywoodi producer, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa, 2010-ig az InterCom Zrt. elnöke.

2011 januárjától haláláig a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos tisztségét töltötte be, feladata „a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása” volt.

2018-ban Magyarország 14. leggazdagabb és 5. legbefolyásosabb személye volt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »