Kiderült: a svéd kormány titkos megbeszélést tartott internetes óriáscégekkel az alternatív források cenzúrázására

Kiderült: a svéd kormány titkos megbeszélést tartott internetes óriáscégekkel az alternatív források cenzúrázására

/Echo TV nemzetközi sajtószemléje/

A világ legnagyobb hírügynöksége, a kínai Hszinhua jelenti, hogy tegnap Kínában az Államtanács információs hivatala az Egyesült Államokkal foglalkozó emberjogi jelentést adott ki válaszul arra, hogy április 20-án az amerikai külügyminisztérium a világ országainak emberi jogi gyakorlatáról adott ki összeállítást.  A jelentés bevezetőjében az olvasható, hogy az Egyesült Államok ismételten „az emberi jogok őreként és bírájaként”  lép fel, miközben saját emberjogi teljesítménye továbbra is sebeket és folyamatosan romló tendenciát mutat.  A jelentés hat fő pontja közül az egyik azt taglalja, hogy az Egyesült Államok más országokban miként sérti meg továbbra is az emberi jogokat.

A vezető német gazdasági lap, a Handelsblatt reggeli szerkesztőségi kör-emailjében beszámol arról, hogy elsősorban a liberálisok részéről dühöt váltott ki a választásokra készülő Markus Söder bajor miniszterelnöknek az a bejelentése,  hogy a jövőben valamennyi bajor hivatal bejárati területén keresztet helyeznek el, amiről azt mondták, hogy az nem vallási jelkép, ami sértené az előírt vallási semlegességet, hanem az azonosság és a kulturális jelleg melletti hittétel.  Christian Lindner, a liberális FDP párt elnöke szerint, ahogyan fogalmazott, Söder „keresztmenetelése” Erdogan török elnök azon igyekezetére emlékeztet, hogy a vallást eszközzé tegye. Ha ez így megy, tette hozzá, Söder az októberi tartományi választásig naponta vesz fürdőt a keresztelő medencében.

Hírdetés

A svéd alternatív Samnytt hírportál arról számol be,  hogy kiderült, a svéd kormány április 13-án bizalmas megbeszélésre hívta a Facebook, a Google, a YouTube, a Twitter és egyéb internetes cégeket azért, hogy fojtsák meg az alternatív híreket és kritikákat.  A Google pl. megfosztja a különböző portálokat a reklámbevételeiktől, melyek így finanszírozhatatlanná válnak.  Ez bevétele felétől fosztja majd meg a hírről beszámoló portált.  A bizalmas találkozón ott volt a svéd igazságügyi miniszter és az Expressen svéd napilap főszerkesztője is.

Az orosz Gazprom vállalat bejelentette: Oroszország készen áll annyi földgázt szállítani Európának, amennyit az csak akar, akár az Északi Áramlat 3-as csővezeték megépítésével, jelenti a Russia Today orosz tévéhálózat német nyelvű szolgálata.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »