Kicsi a norvég, de gyors és erős

A mai kézilabdában egy 169 centis játékos a nőknél is alacsonynak számít, átlövőként különösen. Nora Mörk mégis a világ egyik legjobbja ilyen adottsággal. Norvégia színeiben világbajnoki aranyat nyert decemberben, ő lőtte válogatottjában a legtöbb gólt a vb-n.

Nora Mörköt megvásárolta tavaly a Győri Audi ETO, hogy a következő nyártól a magyar klubban játsszon. Szombaton 16 órától viszont a SYMA-csarnokban láthatja a közönség, hiszen a Larvik játékosaként az FTC dolgát igyekszik megnehezíteni a BL-ben.

Hírdetés

Tisztában vagyok vele, hogy nincs meg a termetem ahhoz, hogy tíz méterről lövöldözzem a gólokat, helyette a gyorsaságomra és az erőmre építek. Rengeteg meccset nézek meg, és próbálok minél több tudást magamba szívni, hogy okosabb legyek az ellenfél játékosainál. Szép kihívás, de igyekszem a helyzetemből előnyt kovácsolni. A Larvikban lehetőségem van a világ legjobb csapatai ellen pályára lépni, így sokat tanulhatok, és magamnak is igazolhatom, eredményes tudok lenni átlövőként a legjobbak ellen is

– mondta az Nso.hu oldalon a kézilabdázó, akiről egy tavaly készült összeállítás képei is sokat elárulnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »