Kiborultak az úszók, felálltak Hosszú Katinka mellé! Ha rajtuk múlik, Gyárfásnak befellegzett

Kiborultak az úszók, felálltak Hosszú Katinka mellé! Ha rajtuk múlik, Gyárfásnak befellegzett

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vezetése konkrétan szeretné tudni, hogy az úszással kapcsolatosan milyen gondjaik vannak a versenyzőknek.

„A sportolók névvel, de akár anonim módon is elmondhatják: kit mi segítene abban, hogy még az eddigieknél is jobb eredményt érhessenek el. A felmérés eredménye nyilvánosságra kerül” – írta a testület az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében. A „nyugodt légkört”, „közös összefogást” kívánó elnökségi állásfoglalás közvetlen előzménye az, hogy Hosszú Katinka és Gyurta Dániel megnyilatkozásai után Kapás Boglárka is megszólalt annak kapcsán, hogy nincs rend a magyar úszás körül.

Az úszószövetség és a versenyzők nyilvános vitáját kedden Hosszú Katinka indította el, aki több mindent is számon kért a szövetségen, egyúttal lemondásra szólította fel Gyárfás Tamás elnököt, utóbbi azonban közölte, hogy nem kíván lemondani. Hosszúhoz, Gyurtához és Kapáshoz nyilatkozatához csatlakozott a többek között Bernek Pétert képviselő cég, illetve Verrasztó Evelyn és Dávid is. A Verrasztó-testvérek szerint

a jelenlegi generáció rangidős és élvonalbeli versenyzői mind hasonlóképpen gondolkodunk, hisz hosszú évek óta saját bőrünkön tapasztaljuk a jelenlegi rendszer működésének jó és rossz oldalait.

Hírdetés

A többek között a Bernek Péter ügyeit intéző menedzseriroda a STRONGAA szerint

a szövetség elnöke által elmondottak, miszerint ő és kollégái mindenben lesik versenyzőik kívánságait és ott támogatják őket, ahol tudják, valójában csak üres frázisok, valóságtartalmuk csekély!

Hozzátették, a MÚSZ nem tekint egyenrangú partnerként a versenyzőkre, a szakemberekre, a konstruktív együttműködés szövetségnek nem célja, egyeztetni és az általuk elgondolt irányvonaltól eltérni nincsen lehetőség. Mi több az általuk képviselt sportoló esetében Gyárfás Józsefék éltek a Katinka által említett „módszerekkel”. Többek között akkor, amikor a 2015 decemberében bejelentett, 2016-ra vonatkozó támogatást, amelynek célja a zavartalan riói felkészülés biztosítása lett volna visszatartották (és tartják a mai napig), egyoldalú, a sportolót kiszolgáltatottá tévő szerződést akarnak aláíratni vele, kvázi sajátjukként gazdálkodva a sportoló képmásával, nevével.

Miközben Gyárfás arról beszél, hogy az úszok csak több pénzt akarnak, hogy, hogy nem, Gyárfás Tamás kibulizta, hogy az ő tulajdonát képező, és ezidáig eladó sorban lévő egykori Nap TV-székházat bérelje ki a vizes vb szervezésével megbízott cég, melynek ügyvezető igazgatója teljesen véletlenül Gyárfás beosztottja.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »