„Kib…k velem” – Ideiglenesen eltiltotta tevékenységétől a magyar női kéziválogatott kapitányát az IHF

„Kib…k velem” – Ideiglenesen eltiltotta tevékenységétől a magyar női kéziválogatott kapitányát az IHF

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) fegyelmi eljárást indított Kim Rasmussen, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya ellen és ameddig nem születik döntés az ügyben, addig mindenfajta edzői tevékenységtől eltiltotta a dán szakembert.
Mivel Rasmussen sportszerűtlen magatartást tanúsított a Románia elleni csoportmérkőzést követően, az IHF végrehajtó bizottsága úgy határozott, azonnali hatállyal felfüggeszti a magyar kapitány mindenfajta edzői tevékenységét és az ügyet az IHF etikai bizottságához küldi, amely a későbbiekben hozza meg döntését. A magyar válogatott márciusban olimpiai selejtezőtornán lép pályára várhatóan Győrben és a Magyar Kézilabda Szövetség híradása szerint a selejtezőn való szereplést és felkészülést befolyásolhatja, hogy az IHF fegyelmi eljárás alá vonta a szakvezetőt, az ezzel kapcsolatos határozatot viszont csak a későbbiekben hozza meg.

A románok elleni, játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs után Kim Rasmussen a többi között úgy fogalmazott: személyes támadásként élte meg a bírópáros és a delegátus tevékenységét.

Hírdetés

„Ezek az emberek nem is tudják, mennyit ártanak a csapatoknak, sőt az egész sportágnak ezzel a viselkedéssel” – nyilatkozta Rasmussen az MTI szerint a 28-27-re elveszített találkozót követően, amelynek hajrájában kétperces kiállítással sújtották miatta a csapatát. „Hagyják, hogy a csapatok a pályán döntsék el a meccseket, ne ők akarják eldönteni” – utalt a hivatalos személyekre a kapitány. Hozzáfűzte, ha valaki rossz bíráskodást akar látni, nézze vissza ennek a meccsnek a felvételét. hogy „Lehet, most hazamennek, és boldogok lesznek attól, hogy kicsesztek velem” – idézte a kapitány szavait a Nemzeti Sport napilap internetes változata, az NSO.

„Az ügyvédemmel átnézzük az ügyet, és további információra várok az IHF-től is, de az első reakcióm az, hogy ez egy szigorú büntetés azért, mert azt mondtam, »I got fucked«” – reagált Rasmussen SMS-ben a dán Tv2 megkeresésére. „Természetesen bocsánatot kérek a szóhasználatért. Ennek nem kellett volna megtörténnie, és nem is fog újra, de elég nagy káosz volt a meccsen történtek miatt, a végeredmény teljesen letaglózott, és tíz másodpercre elvesztettem az önuralmamat” – tette hozzá a magyar kapitány az NSO szerint.

A magyar szakszövetség sajtóközleménye szerint pénteken rendkívüli elnökségi ülésen hallgatták meg a dán edző szóbeli beszámolóját a világbajnokságról. Rasmussen a közeljövőben elkészíti írásos beszámolóját, az MKSZ ezt követően szavaz a szakmai anyagról és dönt a márciusi olimpiai selejtezőre való felkészülésről. Az MKSZ híradása szerint a selejtezőn való szereplést és felkészülést befolyásolhatja, hogy az IHF fegyelmi eljárás alá vonta a szakvezetőt, az ezzel kapcsolatos határozatot viszont csak a későbbiekben hozza meg. A magyar együttes a rossz szereplés ellenére kijutott a márciusi olimpiai selejtezőtornára, ahol Szerbia, Kína, valamint a majdani világbajnoki ezüstérmes lesz az ellenfele. A – várhatóan Győrben sorra kerülő – torna első két helyezettje kijut a tokiói olimpiára.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »