Kiállítássorozat a kulturális héten (Szent György Napok)

Kiállítássorozat a kulturális héten (Szent György Napok)

Az Erdélyi Művészeti Központ (EMŰK), a Székely Nemzeti Múzeum és a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér is bekapcsolódik az idei Szent György Napokba: a kulturális héten kiállításaik ingyenesen látogathatók, illetve saját rendezvényeket is szerveznek – tájékoztatott a városháza.

Szebeni Zsuzsa, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetője az EMŰK-ben látja vendégül április 24-én, vasárnap Egyed Emese egyetemi tanárt, irodalomtörténészt, Varga Melindát, az Irodalmi Jelen és az Előretolt Helyőrség szerkesztőjét, valamint Farkas Adrienne-t, a Kossuth rádió kulturális hetilapja, a Gondolat-jel szerkesztőjét.

Ugyancsak az EMŰK-ben április 27-én, szerdán magyar, valamint csütörtök délután román tárlatvezetés mellett lehet megtekinteni Szilágyi Varga Zoltán grafika- és Tamás Anna textíliakiállítását.

Hírdetés

A Magmában hat erdélyi fiatal művész – Ádi Brigitta, Bede Kincső, Fejér Bernadett, Kovács-Vajda Bence, Kusztos Júlia és Mihai Șovăială – Befejezett Jövő #5 újratöltve című csoportos kiállítása nyílik meg április 28-án, csütörtökön. A tárlat bővített, második kiadása olyan pályájuk elején álló fiatal művészek egy-egy alkotását, csoportos projektjét mutatja be.

A Székely Nemzeti Múzeum a Lábas Házban nyitva tartó Somogyi Győző-kiállítással kapcsolódik be a városnapok kulturális rendezvényeibe. Április 28-án, csütörtökön István Márta és barátai katonadalokat adnak elő és tanítanak a 100 magyar történelmi hőst ábrázoló ikonosztáz előtt, Vargha Mihály, a múzeum igazgatója pedig tárlatvezetést tart.

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete az uni­tárius templom gyűlés­termében Botka László színművésznek, Erdély utolsó vándorszínészének állít emléket április 26-án, kedden: felújítják a tíz évvel ezelőtt Köntés Ernő szerkesztésében összeállított fotókiállítást.

Az unitárius egyház konferenciatermében április 29-én, pénteken Apáti-Tóth Sándor ceglédi fotóművész kiállítását nyitják meg. (dvk)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »