Kiállás Novák Katalin köztársasági elnök mellett

Kiállás Novák Katalin köztársasági elnök mellett

Dr. Kocsis László Attila, a csehországi Coexistentia-Együttélés politikai mozgalom Esterházy János Emlékbizottságának elnöke, és a prágai székhelyű Esterházy János Társulás az Emberi és Keresztény Értékekért tiszteletbeli elnöke az alábbi közleményt jutatta el szerkesztőségünkhöz:

„A többi csehországi magyarokkal együtt mi, Esterházy János tisztelők is nagy megdöbbenéssel és elkeseredéssel vettük a fájdalmas hírt Magyarország köztársasági elnökének, Novák Katalinnak tisztségéről történt lemondásáról.

Személyében a mártírhalált halt nemzeti hősünk, Isten szolgája Esterházy János szellemiségének megtestesítőjét látjuk és egyben minden idők legnépszerűbb, szeretve tisztelt magyar államfőjét is.

Hírdetés

Mint magyarok és mint keresztények mélységesen sajnáljuk, hogy áldozatául esett annak a gonosz cselszövésnek, ami a legálisan megválasztott magyar kormány és általa anyaországunk – Magyarország, a kereszténység európai védelmi bástyája ellen irányul.

Tisztelettel kérjük a magyar parlamenti képviselőket, hogy ne fogadják el Novák Katalin államfői lemondását, sem a másik áldozat – Varga Judit, volt igazságügyi miniszter lemondását parlamenti mandátumáról, mert ellenségeink fő célja, hogy mindkettőjük távozásával a felső politikai életből gyengítsék Magyarország és a magyar nemzet sikeres nemzetközi képviseletét” – írta Dr. Kocsis László Attila.

(Dr. Kocsis László Attila/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »