Kialakulhatnak csapadékgócok

Meleg nedves szállítószalag alakítja időjárásunkat kedd estig, így kiemelten a Dunántúlon, Pest megyében és környékén, valamint az Északi-középhegység nyugati felén kedvezőek lesznek a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.

Az időjárás augusztus 20-a után még nem nyugszik meg teljesen, mert szerdán gyenge hidegfront vonul át záporokkal, zivatarokkal, és néhány fokos hőmérséklet-csökkenéssel. Ezt követően viszont ismét száraz, meleg levegő alakítja a Kárpát-medence időjárását.

Hírdetés

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig: Ma általában sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Az erőteljessé váló gomolyfelhő-képződésből nagyobb számban délután az ország északnyugati, nyugati felén számíthatunk záporokra, zivatarokra, de kevesebb helyen a nap első felében is kialakulhatnak csapadékgócok. Késő estétől fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Az intenzívebb cellákat elsődlegesen felhőszakadás, de jégeső is kísérheti. Az északi, északkeleti szél főleg a Dunántúlon és az északkeleti harmadban lesz több helyen élénk, néhol erős, zivatarok környezetében szintén előfordulhatnak átmenetileg erős, viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 37 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb. Késő estére 23 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »